Cum se va desfășura „Cupa Romanului” 2019 la minifotbal

Home

Cum se va desfășura „Cupa Romanului” 2019 la minifotbal

 

În lunile august – septembrie, în municipiul Roman urmează a se desfășura un campionat de minifotbal destinat sportivilor amatori, cu vârsta de peste 18 ani, din oraș și din comunele limitrofe. Turneul va fi organizat de Primăria Municipiului Roman în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Roman, un acord de asociere în acest sens urmând a fi discutat de consilierii locali romașcani în ședința de miercuri, 24 iunie.

„Evenimentul are ca scop promovarea sportului și a fotbalului pe plan local, încurajarea oamenilor să facă mișcare, promovarea spiritului sportivității și fairplay-ului și, nu în ultimul rând, socializarea și promovarea unui stil de viață sănătos”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi supus dezbaterii în ședința Consiliului Local Roman de miercuri.

Înscriere, participare și premii

Conform regulamentului competiției, fiecare echipă înscrisă – formată din șase jucători în teren, plus maximum trei jucători de rezervă – va achita o taxă de participare de 225 de lei, taxă care va fi folosită pentru asigurarea premiilor, arbitrajului și a asistenței medicale în cadrul evenimentului sportiv, meciuri ce se vor desfășura pe terenurile de minifotbal din Parcul Municipal și din Complexul Sala Sporturilor. Jucătorii înscriși în loturile echipelor nu pot fi jucători profesioniști activi (Liga I, Liga a II-a, Liga a III-a).

Echipele se vor putea înscrie între 25 iulie și 5 august, la sediul CSM Roman, Serviciul Competiții Sportive, din strada Ștefan cel Mare nr. 246 (fostul Club Petrotub). În perioada 6 – 15 august se vor forma grupele și se va stabili calendarul jocurilor, iar perioada de desfășurare a turneului este 15 august – 8 septembrie 2019.

Se pot înscrie echipe gata formate (de cartier), condițiile de participare fiind aceleași. Numărul de echipe care se pot înscrie este limitat la un număr par de echipe: 8, 12 sau 16. Sistemul de joc va fi „Grupe” (2,3,4 sau mai multe grupe, în funcție de numărul de echipe formate), care vor juca Tur/Retur pe fiecare grupă, iar ocupantele primului loc al fiecărei grupe vor juca în etapa finală a „Cupei Romanului 2019”.

„În semifinale se va juca în sistem eliminatoriu, partida va avea 20 de minute, iar în caz de egalitate se vor juca prelungiri (două reprize de cinci minute). Dacă și după prelungiri persistă egalitatea, se execută câte trei lovituri de departajare, iar după acestea câte una de echipă, până la desemnarea câștigătoarei. Vor fi premiate echipele clasate pe primele trei locuri, se acordă premii speciale pentru cel mai bun jucător, cel mai bun portar, golgheter și echipă fairplay, precum și premiul special pentru cea mai frumoasă galerie – valoarea premiilor urmând a fi stabilită de organizator în funcție de numărul de echipe înscrise”, se mai arată în regulamentul propus al competiției, care poate fi consultat mai jos (necesită Adobe Reader) sau pe site-ul Primăriei, în secțiunea destinată proiectelor de hotărâre de Consiliu Local, la acest link: https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2019/07/019-organizare-competitie-minifotbal-SUPL-2-1_compressed.pdf .

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0