Prima paginăAdvertorial

Cum să faci bani prin marketing afiliat

Cum să faci bani prin marketing afiliat

Dimensiune text

Marketingul afiliat este una dintre cele mai cunoscute metode prin care cineva ar putea crea foarte ușor o modalitate de a mai produce niște bani cu un efort destul de scăzut. Evident, pentru câștiguri foarte mari este nevoie de dedicare și resurse investite, dar pentru cei care nu au încercat niciodată și sunt curioși despre cum funcționează acest gen de marketing, vom oferi cele mai importante necesare, în acest articol.

Ce este marketingul afiliat?

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre cum sa faci bani, încearcă această platformă https://facibanionline.ro/ Scopul principal al unei campanii de marketing sau al unui proces de promovare este vânzarea unui produs sau al unui serviciu. Marketingul afiliat este un mod mai elaborat prin care un produs sau un serviciu este promovat cu ajutorul unor afiliați. Principala diferență dintre o campanie de marketing clasică și una prin afiliați este că în loc să plătești pentru o campanie sau pentru o reclamă afișată undeva, vei plăti o parte din suma produsului vândut celor care au reușit să recomande acel produs spre a fi cumpărat.

Mai simplu spus, oferi unor oameni posibilitatea de a promova ei produsele tale prin căile pe care aceștia le preferă. Dacă se vor produce vânzări din recomandările acestor afiliați, ei vor primi un comision. Marketingul afiliat are anumite avantaje atât pentru retailer, dar și pentru afiliat.

Dacă ești afiliat, vei putea face niște bani din promovarea produselor, lucru despre care vorbim chiar aici, iar dacă ești un vânzător, îți va fi garantat faptul că vei plăti comisioane în funcție de câte vânzări realizezi. Deci vei rămâne pe profit. Rezumatul marketingului afiliat arată astfel:

 • Trebuie să promovezi produse și să le recomanzi unei mase mari de oameni sau utilizatori și să le oferi link-uri de afiliat pe care să le acceseze
 • Link-urile de afiliat pot fi introduse în blog-uri, site-uri, emailuri, postări de Social Media
 • Vei fi plătit dacă cineva cumpără un produs la recomandarea ta

De ce ai nevoie pentru a începe cu marketingul afiliat?

În principiu, cea mai simplă modalitate pentru a crea cât mai rapid un cadru benefic pentru marketingul afiliat este construcția unui website și de acolo vei putea porni direct la promovare. Iată ce trebuie să faci:

În primul rând, trebuie să îți creezi un website care să fie foarte bine concentrat pe o anumită nișă și care să aibă legătură cu produsul pe care urmează să îl promovezi. Nu este obligatoriu să promovezi un singur produs, te poți extinde și spre o categorie mai largă precum, tehnologie, birotică, grădinărit, etc. Construcția unui website nu este un lucru foarte simplu, dar nici extrem de complicat, mai ales cu ajutorul uneltelor care au apărut în mediul online în ultimii ani.

Cea mai recomandată platformă pentru crearea de site-uri este WordPress. Vei putea foarte ușor să alegi o structură, un nume și să îți aranjezi așa cum îți dorești tot conținutul care promovează produsele respective. Îți recomandăm WordPress deoarece ar putea să îți ofere un pachet complet de unelte foarte folositoare unui astfel de website și vei putea începe să faci bani mai ușor.

Al doilea pas este să alegi ce nișă vrei să urmezi și ce produs sau categorie de produse. Este foarte important să alegi produse din categorii care deja au foarte mare succes la oameni precum cele din domeniul tehnologiei. Dar aici te bucuri de o oarecare flexibilitate deoarece te poți orienta și spre domenii de gaming sau gambling.

Ce este foarte important este să te folosești de uneltele prin care poți obține link-urile de afiliere. Creează conturi gratuite pe profitshare sau 2performant pentru că prin intermediul acestor platforme vei reuși să primești comisioanele generate.

Acum că ai un website și un produs, începe să scrii despre ele, promovează-le cât de bine posibil și generează cât mai mulți bani.

 

Cum să faci bani prin marketing afiliat

Ce se întâmplă dacă materialele sau articolele publicate de tine nu ajung la nimeni? Sau o simplă distribuire pe rețelele de socializare nu aduc atât de multe click-uri pe cât te așteptai? Aici este momentul în care trebuie să te diferențiezi și de concurență, dar și să fii unic.

Un client al unui produs pe care tu îl promovezi are nevoie de informație despre produsul respectiv. Obiectivul este ca acest client să cumpere produsul după ce a apăsat pe unul dintre link-urile tale de afiliere. În articolul publicat de tine trebuie să îi oferi și informații de calitate, dar și să îl convingi că produsul merită cumpărat.

Pasul 1 – Crește audiența

Rata de cumpărare va crește cu cât numărul de oameni care îți vizitează site-ul va fi mai mare. Pentru a putea aduce trafic pe articolele tale, trebuie să implementezi o strategie de SEO. Adică să optimizezi tot conținutul tău folosind anumite cuvinte cheie. Aceste cuvinte cheie sunt modul în care utilizatorii caută pe Google detalii despre produsele pe care își doresc să le cumpere.

Dacă un client caută pe Google “Păreri televizor Samsung”, acesta este una dintre frazele pe care ar trebui să le folosești și tu în articolele tale.

Pasul 2 – Promovează produsele

Acum că ai și articole de calitate, dar care și aduc foarte mulți utilizatori, poți insera butoane cu link-urile de afiliat și să începi să produci bani.

Concluzie

Să faci bani prin marketing afiliat nu este deloc o treabă complicată, dar are nevoie de interesul tău constant. Cu cât vei promova mai mult anumite produse, cu atât vei realiza că vei face mai mulți bani. Spor la scris și mult succes!

 

 

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0