Cum să alegeți cel mai bun ciocan rotopercutor, care să se potrivească nevoilor dumneavoastră

HomeAdvertorial

Cum să alegeți cel mai bun ciocan rotopercutor, care să se potrivească nevoilor dumneavoastră

Selectarea celui mai bun ciocan rotopercutor pentru următoarea dumneavoastră lucrare de renovare sau de construcție este esențială, dar alegerea corectă poate fi complicată. Fie că este vorba de construcții noi sau de întreținere, multe lucrări necesită găuri în beton pentru lucrări de precizie, cum ar fi ancorarea.

Tipul de ciocan rotopercutor, sistemele de interfață burghiu/unealtă și tipurile de burghie, tipul lucrării și disponibilitatea energiei electrice sunt factori cheie în alegerea celui mai bun ciocan rotopercutor pentru dumneavoastră și echipele dumneavoastră.

Ciocanul rotopercutor este un burghiu care folosește rotația și o acțiune de ciocănire care sparge betonul pe măsură ce bitul se rotește. Ciocanul rotopercutor este proiectat pentru utilizare zilnică.

Înainte de a selecta cel mai bun ciocan rotopercutor pentru găurirea în beton și/sau zidărie, determinați diametrul găurilor pe care trebuie să le faceți. Diametrul găurilor va dicta tipul de ciocan rotopercutor și sistemul de interfață burghiu/unealtă pe care va trebui să îl selectați. Fiecare unealtă are propriul interval optim de găurire. Identificând cele mai bune unelte de găurit cu ciocan rotopercutor cu intervale optime corelate cu dimensiunile găurilor necesare, puteți lua o decizie mult mai bună cu privire la dimensiunea uneltei de care veți avea nevoie pentru a face treaba.

Prin selectarea celui mai bun ciocan rotopercutor conceput pentru a realiza găuri rapide și precise, performanța eficientă va fi aproape garantată. Deși operarea ciocanului în modul de găurire rotativă în intervalele enumerate mai jos va oferi cele mai bune rezultate, fiecare ciocan include, de asemenea, flexibilitatea de a face găuri mai mari.

Sistemul de interfață burghiu/unealtă constă în componentele interne ale uneltei care mențin burghiul în poziție și transferă energia de la motorul electric și mecanismul de angrenare la burghiu. Cele mai multe ciocane pentru sarcini de găurire rotativă utilizează unul dintre cele trei sisteme: SDS-plus®, SDS-max® sau spline. Spline este un sistem de menținere a burghiului care a fost utilizat timp de mulți ani, dar care este înlocuit treptat de sistemul superior SDS-max® inventat pentru rotopercutoare Bosch. La fel cum medicii au specialități, fiecare sistem de prindere a burghiului funcționează cel mai eficient și mai precis într-un interval definit. Pentru fiecare sistem, aceste intervale sunt:

  • SDS-plus: 3/16″ – 3/4″
  • SDS-max: 1/2″ – 1-3/4″
  • Spline: 3/8″ – 1-3/8″

Chiar dacă este posibilă găurirea rotativă intermitentă la capacitatea maximă de găurire, este întotdeauna mai bine să optați pentru următorul ciocan rotopercutor mai mare dacă orice serie de găuri necesită găuri mai mari. Ca orice altă unealtă sau utilaj, împingerea constantă a unui ciocan rotopercutor la extreme va duce în cele din urmă la defectarea uneltei.

De asemenea, este important să selectați o unealtă cu funcțiile potrivite. Ciocanul rotopercutor Bosch (SDS-plus) oferă trei moduri de funcționare: găurire cu ciocanul, doar găurire și doar dăltuire. Ciocanul combinat mai mare oferă de obicei două moduri de funcționare: găurire cu ciocanul și doar dăltuire.

În plus, fiecare ciocan rotopercutor încorporează flexibilitatea de a fora și găuri mai mari. Ciocanul Bosch SDS-plus poate folosi burghie cu vârf de carbură de la 2-1/2″ până la 3-1/2″, iar ciocanul SDS-max poate folosi burghie cu vârf de carbură de la trei inci până la 6″ și burghie trecătoare de până la 3-1/8″. Dimensiunile exacte ale biților de carotare și ale biților pentru găuri trecătoare depind de dimensiunea ciocanului.

Deși este posibilă forarea rotativă ocazională la capacitate maximă, este întotdeauna mai bine să optați pentru următorul ciocan mai mare pentru forarea continuă a găurilor mai mari. Ca orice altă unealtă, forțarea constantă a unui ciocan la extreme va duce în cele din urmă la defecțiuni. Investiția în următorul ciocan mai mare în avans va fi rentabilă pe termen lung.

Prin selectarea celui mai bun ciocan rotopercutor conceput pentru a da găurile de care este nevoie, utilizatorii pot garanta o performanță mai rapidă și mai eficientă. Un punct critic de care trebuie să se țină cont atunci când se utilizează un ciocan pentru găurire rotativă este să se lase unealta să facă treaba; aplicarea unei presiuni prea mari asupra acestor unelte poate scădea de fapt performanța.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0