Cum folosești corect batista bebelușului

HomeAdvertorial

Cum folosești corect batista bebelușului

Atunci când sunt mici, copiii nu știu să își sufle nasul, însă există diverse metode prin care îl poți ajuta să facă asta, iar una dintre ele este batista bebelușului.

Dacă bebelușul tău are probleme cu secrețiile nazale, este necesar ca acestea să fie eliminate deoarece pot provoca diverse probleme de sănătate, cum ar fi otitele, sinuzitele sau alte boli ale sistemului respirator.

Ce este batista bebelușului?

În ultima vreme, dispozitivele pentru decongestionare au evoluat foarte mult, așa că este din ce în ce mai simplu să îl ajuți pe cel mic să scape de secrețiile nazale. Unul dintre aceste dispozitive este și batista bebelușului, care se conectează la un aspirator și este eficientă în extragerea secrețiilor nazale.

Este necesar să știi că instrumentul poate fi utilizat între 0 și 6 ani. Deși nu are restricții de vârstă, după șase ani nu vei mai avea nevoie de el deoarece copilul va ști să și sufle singur nasul.

Cum folosești batista bebelușului?

Dispozitivul este format din trei piese: are un tub care colectează secrețiile, un furtun și un adaptor. Va trebui să îl conectezi la un aspirator, să introduci furtunul la baza nărilor și vei reuși să cureți, astfel, nasul bebelușului. Dacă este necesar, poți folosi și ser fiziologic pentru o aspirare mai ușoară. Procesul nu este dureros și îl poți desfășura chiar și când copilul se află în poziția culcat, însă îi poți ridica, pe parcurs, capul pentru o extracție mai facilă.

Încă un aspect demn de luat în seamă este acela că dispozitivul își reglează singur puterea de aspirare și nu creează disconfort. Mai mult, este un mediu steril, dacă îl cureți după fiecare utilizare. Astfel, nu vei risca recontaminarea.

Sfaturi pentru o utilizare corectă

Deși nu are contraindicații, specialiștii sunt de părere că batista bebelușului nu trebuie folosită în exces deoarece poate sensibiliza mucoasa nazală. Aceștia recomandă utilizarea atunci când alte mijloace nu sunt eficiente în curățarea nasului bebelușului. Fii atent și la modul în care manevrezi dispozitivul deoarece acesta poate răni fosele nazale dacă bebelușul face mișcări bruște. Prin urmare, pentru rezultate cât mai bune și o experiență plăcută și lipsită de durere, încearcă să ții capul bebelușului nemișcat pe toată durata procedurii. Acordă atenție și modului în care introduci dispozitivul de aspirare: acesta nu trebuie introdus prea adânc în nasul bebelușului și trebuie ținut acolo câteva secunde. Pentru o bună curățare, poți mișca dispozitivul în laterale, în sus și în jos. Dacă este necesar, îl poți folosi de două-trei ori pe zi, în funcție de persistența infecției. Cât despre momentele zilei în care este cel mai recomandat să efectuezi curățarea, acestea sunt înainte de somn și înainte de masă. Dacă infecția persistă, te sfătuim să apelezi la sfatul unui medic. Acesta îți recomanda un tratament adecvat și poate chiar și un aparat cu aerosoli.

În ceea ce privește procesul de igienizare, va fi necesar să sterilizezi prin fierbere capătul de aspirație după fiecare utilizare. Celelalte componente pot fi curățare doar cu apă și săpun.

Care sunt avantajele utilizării batistei bebelușului?

Principalul beneficiu este cel al eficienței. Așa cum menționam mai sus, batista bebelușului este un instrument potrivit în cazul în care copilul tău se confruntă cu probleme ale sistemului respirator și alte metode pe care le-ai utilizat nu au dat rezultate.

Prețul este un alt avantaj, dispozitivul fiind accesibil.

Un alt aspect important este ușurința de a-l utiliza, ținând cont de toate aspectele menționate anterior pentru a te asigura că procesul este unul corect și lipsit de durere sau de alte experiențe neplăcute.

Există și dezavantaje în folosirea batistei bebelușului?

În materie de aspecte mai puțin plăcute în ceea ce privește utilizarea dispozitivului batista bebelușului, putem să menționăm faptul că nivelul de zgomot produs de aspirator poate să fie neplăcut pentru bebeluș, mai ales dacă îl vei folosi pe timpul nopții. Un alt dezavantaj ar fi acela că nu îl poți lua cu tine în vacanțe sau în alte deplasări deoarece vei avea nevoie și de un aspirator casnic.

Prin urmare, utilizează-l dacă celelalte dispozitive nu fac față și cere sfatul medicului dacă nu ești sigură că ar trebui să îl folosești.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0