Prima paginăNeamt

Cu cît se scumpește apa

Dimensiune text

Compania Județeană APA SERV S.A. continuă eforturile de îmbunătățire a sistemelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare în județ, acțiune ce se înscrie în programul de responsabilitate socială și de protejare a mediului înconjurător și are ca scop reducerea riscurilor privind pierderile de apă, îmbunătățirea presiunii apei și calității acesteia.

 

În prezent, Compania derulează Proiectul major „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Neamț”, în valoare de 107.677.000 euro, din care 79,14 % asistență nerambursabilă din partea Comunității Europene și 6,89% cofinanțare din surse proprii ale operatorului regional. Proiectul Major implică un număr de 7 contracte de lucrări, la finalizarea cărora vor fi realizați următorii indicatori: 7.000 metri aducțiune magistrală apă potabilă, 35.700 metri rețea distribuție apă potabilă, 6 stații de repompare apă potabilă, 2 rezervoare apă reabilitate, 2 stații de tratare apă potabilă (stații de clorinare), 161.000 metri rețea canalizare, 43 stații repompare apă menajeră, 1 stație tratare apă uzată nouă și reabilitarea a 3 stații existente, pe întreg teritoriul județului Neamț.

Proiectul Major a fost declarat eligibil, motivat de calitatea de operator regional a Companiei, ce a implicat încheierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă și canalizare cu ADI AQUA Neamț, de stabilitatea financiară a acesteia, care îi asigură accesul la credite bancare cu care să susțină cota de cofinanțare.

Atît Contractul de Delegare a Gestiunii, cît și Contractul de Finanțare încheiat cu Ministerul Mediului și Pădurilor prevăd strategia de tarifare elaborată pe principiul acoperirii costurilor aferente activităților de furnizare a serviciilor, respectiv costuri de operare, costuri de întreținere și reparații, costuri financiare, redevență, plata serviciului datoriei aferente creditelor contractate pentru cofinanțarea proiectelor de investiții. În temeiul acestei strategii prețul/tariful serviciului se ajustează anual, începînd cu data de 1 iulie.

Strategia de tarifare, aprobată de toate unitățile administrativ-teritoriale prin semnarea contractului de delegare a gestiunii, prevede ajustări ale prețului/tarifului cu inflația cumulată pe ultimul an și ajustarea în termeni reali.

Noile valori, avizate de ANRSC (aviz nr. 2380553 / 02.07.2012) în conformitate cu procedura prevăzută de Ordinul 65/2007 si aprobate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA Neamț, în conformitate cu prevederile art. 34, alin. 5 din Legea Serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, nr. 241/2006, sunt: pentru apă potabilă – 3,14 lei, fără T.V.A., și pentru canalizare – 2,69 lei, fără T.V.A..

Mulțumim tuturor nemțenilor pentru înțelegere și implicare!

 

Compania Județeană APA SERV S.A.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Andrei 9 ani

  10m cubi de apa consumata:
  -38,936 lei de plata cu tot cu tva pentru apa potabila
  -33,356 lei de plata cu tot cu tva pentru canalizare.
  total 72,292 lei in realitate va fi putin sun 100 de lei
  Incopetenta de pana acum la citirea apomtrelor precum si functionarea lor eronata face ca pretul sa fie mult mai mare.