Prima paginăReligie

Croitoria „Cămașa lui Hristos” și depozitul de obiecte de cult au fost sfințite

Dimensiune text

PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a sfințit imobilul în care funcționează cele două servicii din Centrul Eparhial Roman.

 

 

Depozitul de aprovizionare și desfacere pentru veșminte, icoane și obiecte de cult, precum și atelierul de croitorie din cadrul Centrului Eparhial Roman, au primit un sediu nou. Imobilul a fost sfințit și binecuvântat marți, 29 ianuarie, în prezența PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a preotului Ionel Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a preotului Adrian Ciobanu, consilier pentru investiții și producție din cadrul Arhiepiscopiei, și a diaconilor și maicilor care lucrează în cele două sectoare. Cu această ocazie, PS Ioachim Băcăuanul a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în buna funcționare a celor două servicii atât de importante pentru eparhie, amintind faptul că toate produsele realizate în centru au binecuvântarea ierarhului.

Prin grija și coordonarea directă a PS Ioachim Băcăuanul, au fost finalizate lucrările de reabilitare și recompartimentare la imobilul din incinta Centrului Eparhial de la Roman, în care există trei spații de prezentare și depozitare și două birouri pentru sectorul de colportaj al Eparhiei, precum și trei spații în care își desfășoară activitatea atelierul de croitorie «Cămașa lui Hristos». Ambele au fost înființate la inițiativa și cu binecuvântarea PS Episcop Ioachim Băcăuanul. Aceste spații noi se impuneau datorită intensificării activității acestor sectoare. Atât spațiile destinate atelierului de croitorie, cât și cele destinate sectorului de colportaj au fost dotate conform necesităților pe care le impun activitățile derulate aici„, a declarat consilierul pentru investiții și producție din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, preotul Adrian Ciobanu.

 

Atelier de croitorie înființat în 2012

 

Atelierul de croitorie „Cămașa lui Hristos”, din Centrul Eparhial Roman, a fost înființat în primăvara anului 2012, pentru ca preoții, diaconii și ierarhul să nu mai apeleze la serviciile unei croitorii din Eparhia Iașului, iar vânzarea veșmintelor și a altor articole necesare lăcașurilor de cult să sprijine activitățile pastoral-misionare din Eparhia Roman. „În atelierul de croitorie se lucrează veșminte arhierești, preoțești și diaconești, reverende, acoperăminte pentru Sfânta Masă, precum și dvera, perdeaua de la ușile împărătești. Cei care apelează la serviciile acestui atelier plătesc un preț redus cu 40-50% comparativ cu prețurile practicate în magazinele specializate sau în alte eparhii. Comenzile vin atât din partea preoților, dar și din partea credincioșilor care vor să ofere veșminte slujitorilor altarelor cu prilejul marcării unor sărbători„, spunea părintele Adrian Ciobanu.

Veșmintele și articolele necesare lăcașurilor de cult vor fi lucrate de măicuțele Lucia, Olimpiada și Emanuela.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0