Crește numărul pacienților care se prezintă la CPU cu viroze respiratorii

HomeSanatate

Crește numărul pacienților care se prezintă la CPU cu viroze respiratorii

 

 

Reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman atrag atenția că numărul de pacienți care se prezintă la Centrul de Primire Urgențe cu viroze respiratorii este în creștere.

Cauza principală de prezentare la CPU din ultimele zile o reprezintă virozele respiratorii. Statisticile realizate de către registratorii din cadrul CPU Roman arată că numărul pacienților cu afecțiuni respiratorii a ajuns, în primele două săptămâni ale lunii februarie, la 187 de cazuri. Printre acestea s-au numărat 33 de cazuri de pneumonie virală, 68 de cazuri de bronșiolită sau bronșită acută, 31 cazuri de pneumonii cu microorganisme neprecizate, 28 de cazuri de tulburări respiratorii (altele decât cele menționate mai sus), opt 8 cazuri de faringită și două cazuri de edem pulmonar acut.

„Per ansamblu, adresabilitatea în CPU a crescut, astfel încât media zilnică a prezentărilor din ultimele două săptămâni a fost de 112 cazuri, cu valori maxime în data de joi, 1 februarie – 134 cazuri, luni, 5 februarie – 133 cazuri și luni, 12 februarie – 132 cazuri”, au precizat Reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Și Direcția de Sănătate Publică a transmis că, în săptămâna 5 – 11 februarie, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 2.703 în județul Neamț, cu 39 de internări, marcând o tendință de creștere față de cel înregistrat săptămâna trecută, când au fost semnalate 2.173 de cazuri, cu 45 de bolnavi internați. Conform DSP Neamț, în ultimele trei săptămâni, virozele respiratorii au atins și depășit nivelul maxim al ultimilor cinci ani. De asemenea, săptămâna anterioară, în Neamț s-au înregistrat 29 de cazuri de gripă, la pacienți nevaccinați antigripal, 26 dintre aceștia fiind internați în spital. În săptămâna precedentă s-a înregistrat un deces prin gripă, o fetiță de opt ani, din Valea Ursului, care avea și alte afecțiuni medicale grave.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0