Prima paginăSanatate

Crește numărul infecțiilor respiratorii

Crește numărul infecțiilor respiratorii

Dimensiune text

 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț informează că, în săptămâna anterioară, 4 – 10 decembrie, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute în județul Neamț a fost de 1.718, cu 112 internări, marcând o tendință de creștere față de cazurile înregistrate în săptămâna precedentă – 859 de cazuri, cu 112 bolnavi internați.

S-au înregistrat 479 de cazuri de pneumonii, cu 58 de internări, față de 350 de cazuri, cu 61 de internări, în săptămâna precedentă. Ratele de incidență cele mai crescute pentru infecțiile respiratorii acute se înregistrează la grupele de vârstă 2-4 ani și 15-49 de ani, iar pentru pneumonii la grupa de vârstă de până la un an. Nu s-a înregistrat niciun caz de gripă și nu au fost recoltate probe de la cazuri clinice compatibile cu gripa.

„Recomandăm populației să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – căciuli, mănuși etc. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului”, precizează un comunicat al DSP Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0