HomeReligie

Credincioşii catolici sărbătoresc Înălţarea Domnului

Credincioşii catolici din Roman sărbătoresc joi, 9 mai, Înălţarea la cer a Fiului lui Dumnezeu. În planul mântuirii, aceasta este ultima etapă a vieţii pământeşti a lui Isus Cristos. Cu Înălţarea la cer, Fiul lui Dumnezeu a încheiat misiunea terestră începută cu naşterea din Fecioara Maria şi culminată prin patimile, răstignirea şi Învierea a treia zi după Scripturi.

 

 

Revenind acolo de unde nu a plecat niciodată, adică în sânul Sfintei Treimi, decât luând trup omenesc, Fiul lui Dumnezeu a împlinit rolul Său şi a pregătit trimiterea Duhului Sfânt în Duminica Cinzecimii.

Sărbătorită în fiecare an la 40 de zile după Sfintele Paşti, Înălţarea Domnului este antecamera Cinzecimii, pentru că, la zece zile după Înălţare, creştinii vor sărbătorii Rusaliile, adică momentul în care Duhul Sfânt coboară peste Apostolii şi Ucenicii Domnului adunaţi la rugăciune, fapt care marchează, istoric, naşterea creştinismului. Înălţarea este semnul că firea umană a fost refăcută după păcatul adamic, iar umanitatea şi-a regăsit drumul pierdut prin înfruptarea din pomul cunoştinţei binelui şi răului.

Pentru a pregăti sărbătoarea Rusaliilor, ca în fiecare an, şi anul acesta, Iosefinii Sfântului Murialdo, în colaboare cu parohiile catolice din Roman, organizează, cu o seară înainte, un moment de rugăciune numit „Veghea Rusaliilor”, la care participă zeci de tineri.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0