Prima paginăPolitica

„Cred că la jumătatea acestui an vom discuta despre un alt guvern”

„Cred că la jumătatea acestui an vom discuta despre un alt guvern”

Dimensiune text

 

PNL Roman Leoreanu Micu Cozmanciuc„Cred că la jumătatea acestui an vom discuta despre un alt guvern”. Afirmația îi aparține deputatului Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, care, alături de deputatul Laurențiu Leoreanu, a discutat, într-o conferință de presă organizată sâmbătă, 11 februarie, despre ultimele evoluții de pe scena politică românească, în contextul protestelor organizate în București și în întreaga țară pe fondul adoptării Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 13/2017 vizând modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală și al inițierii proiectului de lege vizând grațierea și amnistia.

„Suntem alături de ideile, sentimentele și crezul românilor”

„Presiunea străzii cred că nici la Revoluție nu am constatat-o într-un volum atât de mare. Cine a fost acolo, și-a dat seama de energia care s-a descătușat, o energie pornită de la bunul simț al românilor, atitudine plină de comportament civic – oamenii s-au comportat în mod frumos, iar solicitările au fost făcute în mod frumos, nu erau atitudini care să ducă la un comportament neadecvat. Mulți reprezentanți din Piața Victoriei au venit în Piața Constituției și au solicitat parlamentarilor să le fie alături, lucru pe care noi l-am făcut și, împreună cu USR: la inițiativa PNL s-a depus în parlament o moțiune de cenzură. Era modul prin care ne manifestam că suntem alături de ideile, sentimentele și crezul românilor, chiar dacă mulți puteau să afirme de la început că această moțiune putea să fie sortită eșecului. A fost un element de atenționare, prin care am demonstrat că nu suntem alături de toți într-o masă mută, ci ne-am exprimat corect și sincer, pentru a discuta lucrurile în parlament, într-o instituție care se dorește democratică și să-și urmeze rolul pentru care a fost gândită și aleasă prin vot”, a afirmat deputatul Laurențiu Leoreanu.

„Suntem împotriva măsurilor care vizează modificări importante de legislație luate noaptea pe furiș”

„Strada a avut un cuvânt greu de spus, ceea ce ne-a arătat că noi, cei care facem politică, trebuie să ne raportăm în fiecare clipă la ceea ce vrea și cetățeanul: transparență. Și suntem împotriva măsurilor care vizează modificări importante de legislație luate noaptea pe furiș. De aceea, moțiunea de cenzură a fost un act normal pe care le-am luat, în spiritul solicitărilor din stradă. Nu vreau să spun la început de an că bugetul pe care îl prezintă PSD nu este realizabil, pentru că îmi doresc ca acei indicatori să îi vedem realizabili. Acest lucru îl vom discuta pe la jumătatea anului, când, poate, vom discuta și despre un alt guvern, când, poate, îți vor da seama mai mulți oameni că au greșit”, a afirmat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Acesta a comentat și reacțiile apărute în rândul unor organizații județene ale PSD, vocale în special prin primarul PSD de Iași, Mihai Chirică, de dezaprobare a acțiunilor inițiate în ultimele săptămâni de conducerea centrală a social-democraților și ale Guvernului Grindeanu.

„Dacă există voci în cadrul PSD la Iași care nu sunt de acord cu direcția partidului, este un pas pe care acei oameni l-au făcut din convingere. Și convingerea cred că a avut în spate mai multe momente în care au fost înșelați, iar încrederea lor a fost înșelată în interiorul PSD și s-au trezit, probabil, în situația de a fi nereprezentativi pentru electoratul care i-a trimis. La nivelul municipiului Iași au fost câteva asemenea declarații, nu sporadice, ci continuate și susținute, contrare politicii centrale a PSD. Putem interpreta că aceste declarații sunt ca dorință de poziționare pe un val de simpatie, dar putem merge mai departe, pe o idee care să conducă, la un moment dat, la faptul că acest partid, nu știu dacă se va rupe sau nu, dar își va alege un alt drum. Și cred că inclusiv ultima decizie pe care a luat-o Guvernul, prin premierul Grindeanu, privind demiterea unui ministru – adică găsirea unui singur țap ispășitor, deși în solidar au fost toți, în momentul în care au decis -, este încă un element care să construiască această idee. Consider că ceea ce s-a întâmplat la Iași ar trebui să dea de gândit tuturor celor care fac politică, să își susțină cu adevărat convingerile până la capăt. Știm că, în afară de Iași, mai sunt astfel de mișcări în cadrul PSD și în alte județe, precum Tulcea sau Hunedoara”, a mai precizat deputatul Mugur Cozmanciuc.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Vrabia mălai visează şi calicii, praznicul!

  • 3 HAHALERE IN CAUTARE DE PUBLICITATE FRAIERI SI VOTURI

    HAI PA VENETICILOR