Prima paginăRoman

Corina Chiriac jurizează primul festival de muzică ușoară de la Roman

Dimensiune text

Manifestarea este organizată de Clubul Lucky Dance din Roman, în colaborare cu  Consiliul Județean Neamț.

 

 

Casa de Cultură din Roman va organiza, în perioada 20 – 21 aprilie, Festivalul național de muzică ușoară pentru copii și adolescenți „Lucky Kids”, prima ediție. Concursul se dorește a fi un eveniment cultural și artistic inedit, unde copiii cu vîrstele cuprinse între 5 și 18 ani se vor întrece pentru a deveni „vedete”. Concursul este organizat pe două secțiuni: interpretare și creație.

„La ambele secțiuni s-au înscriși copii și tineri din toată țara. Dacă la secțiunea «interpretare», copiii vor prezenta în concurs piese pe care le au în repertoriul personal, la secțiunea «creație» compozitori din țară își vor prezenta propriile creații prin intermediul tinerilor aspiranți la titlul de vedetă”, a declarat Mihaela Donici, coordonatoarea Clubului Lucky Dance din Roman și inițiatoarea proiectului acestui festival.

Organizarea la Roman a primului Festival național de muzică ușoară pentru copii și adolescenți a fost motivată de premiile obținute de copii la concursurile din țară. „Uniunea Compozitorilor a decis să organizăm acest festival la Roman ca urmare a premiilor obținute de copiii și tinerii din Roman la concursurile «Mamaia» și «Mamaia copiilor»”, a spus Mihaela Donici.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Trofeul Festivalului „Lucky Kids” se acordă, la ambele secțiuni, concurentului care va obține nota cea mai mare prin însumarea tuturor notelor acordate de membrii juriului. Valoarea trofeelor Festivalului „Lucky Kids” este de 400 lei pentru ambele secțiuni. Locurile I – III vor fi răsplătite pentru cele două secțiuni cu premii în trofee, diplome, bani și produse. Jurizarea va fi făcută de specialiști în domeniul muzical, cu experiență în manifestări artistice dedicate copiilor. Vor fi jurizate calitățile vocale, dicția, intonația, originalitatea, interpretarea, costumația și prezența scenică, dar și coregrafia. Președinta juriului va fi cunoscuta artistă Corina Chiriac.

Manifestarea este organizată cu sprijinul Consiliului Județean Neamț. Vineri, 20 aprilie, începînd cu orele 12,00, este programat concursul propriu-zis, iar sîmbătă, 21 aprilie, festivitatea de premiere, un concert susținut de îndrăgita artistă Corina Chiriac, precum și un spectacol susținut de copiii din cadrul Clubului Lucky Dance din Roman. „Ne dorim ca acest festival să devină tradiție pentru orașul nostru, mai cu seamă că în acest proiect sînt implicate și autoritățile locale”, a precizat Mihaela Donici.

COMENTARII

WORDPRESS: 0