Copil dispărut de acasă, găsit cu ajutorul câinilor polițiști

HomeActualitate

Copil dispărut de acasă, găsit cu ajutorul câinilor polițiști

 

Un minor dispărut de acasă marți seară a fost căutat o noapte întreagă de polițiști. Copilul a fost găsit miercuri dimineață, cu ajutorul câinilor de urmă.

Marți, 17 octombrie, la ora 20.30, Postul de Poliție Români a fost sesizat de un localnic despre faptul că fiul său minor, în vârstă de nouă ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. În urma sesizării, lucrători din cadrul Postului de poliție Români, sprijiniți de polițiști din cadrul Secției de poliție Rurală 8 Români, Poliției municipiului Roman și din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, au desfășurat căutări în mediul rural pentru depistarea minorului.

„La acțiuni au participat și doi câini polițiști, Max, în vârstă de opt ani, și Tad, de doi ani, ambii din rasa ciobănesc german, având ca specializare prelucrarea urmelor (Max), respectiv căutare salvare persoane în mediul natural (Tad). În urma căutărilor, miercuri dimineața, 18 octombrie, în jurul orei 4.30, câinele polițist Tad a găsit minorul, care se afla ascuns într-un tub din beton amplasat pe o uliță de pe raza satului. După depistare, minorul a fost supus unui consult medical, iar ulterior a fost încredințat familiei. Câinele polițist Tad și-a dovedit calitățile obținând punctajul maxim la absolvirea cursului de dresaj, susținut la Centrul Chinologic Sibiu la sfârșitul anului 2016”, informează IPJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0