HomeRoman

Copiii prețuiesc tradițiile populare

Prichindeii de la grădinița Școlii Gimnaziale „Carol I”, din cartierul Nicolae Bălcescu, l-au așteptat pe Moș Crăciun împreună cu prietenii lor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, coordonați de profesorii Ionel Bogdan Gherzum și Elena Moraru.

 

 

Însă, înainte de a-și primi cadourile de la Moș, aceștia au susținut un program artistic deosebit, încărcat de emoție, pentru părinți, bunici și copii. Din spectacolul intitulat „Tradiții și obiceiuri populare românești” nu au lipsit colindele și urăturile, ursul, capra și sorcova.

La sfârșit, spre încântarea și bucuria copiilor, Moșul i-a răsplătit cu dulciuri, colăcei, jucării, căciulițe, suc și prăjituri.

Activitatea de astăzi este una dintr-un lung șir de astfel de acțiuni care au ca scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare românești și, implicit, sensibilizarea comunității în fața talentului și entuziasmului copiilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman. Ideea de integrare și interrelaționare stă la baza acestui proiect de parteneriat, care se dovedește a fi un real succes, atât pentru părinți cât și pentru copii„, a spus profesorul Ionel Gherzum.

Serbarea noastră este un semn al bogăției spirituale a românilor, care se nasc, cresc și trăiesc în armonie. Moș Crăciun ne îndeamnă să fim buni, să răspundem cu bunătate semenilor, prin fapte bune, prin daruri ale recunoștinței, iubirii noastre față de copii, dar și față de săraci, bolnavi, bătrâni și orfani„, a spus învățător pentru învățământul preșcolar Lăcrămioara Amăzăroaie, de la grădinița Școlii Gimnaziale „Carol I”.

Întâlnirea copiilor cu Moș Crăciun nu ar fi putut fi posibilă fără sprijinul conducerii celor două unități școlare, profesorul Grigore Văduva, de la Școala „Carol I”, și profesorul Benone Damian, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, al părinților și al sponsorului – cofetăria „Tosca”.

Comentarii

WORDPRESS: 0