HomeNeamt

Copiii nevoiași își pot face ghiozdanul pentru școală

Primele rechizite gratuite vor ajunge miercuri, 17 octombrie, la copiii care au mare nevoie de acest ajutor pentru a putea merge la școală. În județ vor fi distribuite 23.000 de pachete cu rechizite gratuite.

 

 

Primele rechizite au ajuns la Piatra Neamț încă de luni, fiind repartizate, apoi, către școlile din județ, pe baza solicitării întocmite de fiecare unitate școlară încă din anul școlar trecut.
Pachetele cu rechizite gratuite sînt destinate elevilor proveniți din familii ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 350 de lei (luna de referință fiind iulie 2012), adică 50% din salariul de bază minim brut pe economie.
Inspectoratul Școlar Județean Neamț a primit printr-un ordin semnat de fostul ministrul interimar al Educației Liviu Pop, 636.250 de lei pentru a achiziționa, printr-o licitație publică, rechizite pentru 23.330 de elevi (2.330 de pachete pentru clasa pregătitoare, 10.400 de pachete pentru clasele II -V și 10.600 de pachete pentru clasele V – VIII).
Fiecare pachet pentru clasa pregătitoare va conține, obligatoriu, următoarele: ghiozdan, două caiete de desen A4, un caiet dictando cu 48 de file, două caiete tip geometrie, un caiet matematică cu 48 de file, un caiet tip I, trei creioane, un set de creioane colorate, gumă, penar, acuarele, două pensoane, planșetă, plastilină, lipici și hîrtie glasată.
Pachetele pentru clasa I conțin caiete tip I și II, caiete speciale pentru abecedar, caiete de desen, creioane, stilouri, creioane colorate, gume de șters, acuarele, ascuțitori, bețișoare din plastic, penare, coperți, rigle și ghiozdane.
Pachetele pentru elevii din clasele II -VIII vor conține caiete de dictando și de matematică, caiete de desen, vocabulare, creioane, pixuri, coperți, creioane colorate, gume de șters, acuarele, ascuțitori, penare și șabloane cu harta României.

Comentarii

WORDPRESS: 0