HomeRoman

Copiii de la Asociația „Iubire și Speranță” și-au cunoscut județul

Asociația „Iubire și Speranță” din Roman, în colaborare cu Parohia „Precista Mică”, a organizat săptămîna trecută o excursie de o zi pentru 40 de elevi romașcani. Lipsa voluntarilor din cadrul Asociației a făcut imposibilă organizarea tradiționalei tabere de vară pentru copii.

 

Cu toate acestea, responsabila asociației, Anca Popovici, și parohul Bisericii „Precista Mică”, Mihăiță Popovici, au inițiat și organizat o excursie pentru copiii din Centrul de zi al Asociației „Iubire și Speranță” din Roman.
Am vizitat Mănăstirea Pîngărați, unde copiii au impresionat viețuitorii mănăstirii cu vocea lor, în timpul unui moment liturgic pe care l-am susținut acolo. Drept răsplată, copiii au primit în dar iconițe. Apoi, am poposit la debarcaderul lacului Bicaz unde am beneficiat de o călătorie cu vaporașul și am luat masa de prînz. Pe traseu, am făcut un popas și în apropierea Mănăstirii Secu, iar cele 15 mingi de fotbal au fost «obosite» de energia celor mici. Deoarece timpul a trecut prea ușor, ne-am mulțumit să vedem Cetatea Neamțului din autocar, dar nu am lăsat necercetată cu amănuntul Casa memorială de la Humulești. În felul acesta, copiii au rememorat «Amintirile din copilărie» ale marelui povestitor Ion Creangă„, a precizat preotul Mihăiță Popovici, parohul Bisericii „Precista Mică”.

Comentarii

WORDPRESS: 0