HomeActualitate

Copiii de la Asociația „Iubire și Speranță”, salvați de oamenii satelor

Cele mai multe dintre persoanele și familiile care sprijină Centrul de zi din cadrul asociației provin din mediul rural.

 

 

Pentru Centrul de zi din cadrul Asociației „Iubire și Speranță” din Roman, fiecare copil reprezintă este o luptă pentru supraviețuire. În cei 21 de ani de funcționare, Asociația a trecut prin clipe grele. „Avem zece ani de când funcționăm în sediul din strada Petru Aron. Au existat momente când ne-am putut continua activitatea. De fiecare dată a apărut o mână salvatoare, care ne-a ajutat să mergem mai departe”, a explicat Anca Popovici, coordonatoarea Asociației „Iubire și Speranță” din Roman.

asociatie copii 16042Asociația supraviețuiește din donațiile în bani și alimente primite de la persoane și familii din Roman și din comunele din împrejurimi. În ultimii ani, oamenii s-au gândit că ar fi mai nimerit să desfășoare evenimentele de comemorare a celor dragi într-un loc unde semenii au nevoie de ajutor.
„Practic, o familie pe zi asigură hrana copiilor din centru. În afara unor persoane și familii din Roman, sunt alături de noi și familii din satele Averești, Bicaz, Gâdinți, Moldoveni, Izvor, Piatra Neamț sau Roznov. Donatorii își aduc și membrii familiei la sediul Asociației în ziua în care vor să ofere o masă copiilor. De multe ori, aceste familii vin la centru nu doar cu mâncare, ci și cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii. Rudele observă nevoile noastre, interacționează cu copiii și transmit mai departe cele văzute. În felul acesta, se creează o așa-zisă publicitate «de la om la om», benefică Asociației”, a spus Anca Popovici.

Oamenii cu puțini bani sunt, spune coordonatoarea Centrului de zi, și cei mai receptivi la nevoile semenilor. „Noi trăim grație acestei generozități a oamenilor. Pe noi ne ajută, de exemplu, de trei ori pe an, o bătrână din Roman. Are o pensie de supraviețuire. Pentru cele trei vizite anuale pe care le face la Centru, pune bani deoparte în fiecare lună. Nu are nici măcar telefon pentru a o putea contacta. Probabil că, atunci când nu ne va mai vizita, vom înțelege că nu mai este printre noi”, a precizat Anca Popovici.

Oricât de mari sunt greutățile, Asociația „Iubire și Speranță” este cu plata la zi a utilităților.

Centrul de zi al Asociației „Iubire și Speranță” din Roman a primit sprijin de la Fundația Umanitară „Pacea” și Mănăstirea „Slujitoarele Iubirii Milostive” constând în alimente, hăinuțe și rechizite. „Este impresionant tot ce se întâmplă la noi în Centru. Dincolo de eforturile noastre pentru asigurarea hranei, încercăm să le oferim copiilor educație și să le dăm șansa de a se bucura de copilărie”, a spus Anca Popovici.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0