HomeSanatate

Copii condamnați la rahitism

Medicii de familie, în special medicii din mediul rural, trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că sute de bebeluși din județ riscă să sufere de rahitism. Și asta pentru că programul național prin care mamele și bebelușii din județ primeau vitamine gratuit a fost stopat, din cauza lipsei de fonduri.

 

 

În aceste condiții, medicii de familie din județ spun că numărul cazurilor de rahitism va crește în următorii ani, pentru că acest program era unica șansă  pentru gravide și pentru copii de a beneficia de produse gratuite.
„Până la sfârșitul anului trecut, medicii de familie din județ primeau, în cadrul unui program național gratuit, vitamina D pentru copii și fier pentru gravide. Din cauza lipsei de fonduri, acest program nu se mai aplică și nu mai primim medicamente. În comună am în jur de 40 de proaspete mămici și multe dintre ele nu au bani să-și achiziționeze aceste suplimente. Ele sunt foarte importante, pentru că, în lipsa lor, numărul cazurilor de copii cu rahitism va crește”, a declarat medicul Filip Panait (foto), medic de familie în comuna Bîra.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0