Prima paginăActualitateRural

Convorbiri internaţionale şi deplasări fictive, la Primăria Trifeşti

Dimensiune text

Abaterile au fost descoperite la Primăria Trifeşti de experţii Curţii de Conturi.

Curtea de Conturi a făcut publice rapoartele realizate la unităţile administrativ-teritoriale care au fost verificate în 2013. În judeţul Neamţ au fost efectuate mai multe controale la primării şi societăţi publice. Ziarul de Roman vă prezintă principalele concluzii ale experţilor Curţii de Conturi după verificările realizate. Trebuie precizat faptul că verificările din 2013 au vizat activităţi care s-au derulat în anul 2012. 

Primăria comunei Trifeşti a fost vizitată de Curtea de Conturi în perioada iulie – august 2013. Printre abaterile constatate de specialişti au fost şi unele referitoare la înregistrarea eronată în contabilitate a unor date şi informaţii rezultate din activitatea unităţii administrativ-teritoriale. De asemenea, dintr-un eşantion de 30 de procese verbale de constatare a contravenţiei, reprezentând intrările în ziua de 27 decembrie 2012, auditorul public extern a constatat că nu au fost înregistrate 20 procese verbale de contravenţie, în valoare de 4.820 lei.

„Entitatea a efectuat plata facturii aşa cum a fost emisă, fără să recupereze de la salariaţii care au înregistrat convorbiri internaţionale contravaloarea acestor convorbiri, de 2.860 de lei. A fost făcută o plată de 5.440 de lei, pentru achitarea unor materiale fără a exista documente justificative. S-a acordat, în lunile ianuarie, aprilie şi iulie 2012, avans de 17.020 de lei, pentru deplasări ale unor salariaţi ai instituţiei, fără a se justifica printr-o deplasare în interesul serviciului. Școala cu clasele I – VIII Trifeşti a decontat transportul personalului didactic auxiliar, în valoare de 4.170 lei, aplicând eronat prevederile legale, şi s-a constatat că ordinele de deplasare achitate nu erau în toate cazurile corect întocmite şi nu confirmau realitatea deplasării”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Primarul comunei Trifeşti a precizat că nu a contestat niciuna dintre abaterile trecute în documentul emis de Curtea de Conturi. „Nu am studiat în detaliu raportul, fiindcă nu am avut timp. Doar reprezentanţii şcolii au făcut contestaţie, în legătură cu banii de navetă. În rest, nu am contestat nimic şi vom recupera prejudiciile”, a afirmat Octavian Duminică, primarul comunei Trifeşti.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0