Controale la stațiile de carburant din județ, după exploziile de la Crevedia

HomeNeamt

Controale la stațiile de carburant din județ, după exploziile de la Crevedia

Marți, 29 august, Prefectura Neamț a anunțat că, urmare a evenimentelor tragice survenite la Crevedia, a fost emis un ordinul de prefect pentru constituirea unei echipe mixte în scopul verificării tuturor stațiilor de carburanți existente pe teritoriul județului.

Reprezentanții Prefecturii arată că, în conformitate cu evidențele actuale, pe teritoriul județului nostru își desfășoară activitatea 81 de stații de distribuție de carburanți, din care 41 dispun și de rezervoare GPL, iar șase sunt specializate exclusiv pe GPL. „Aceasta nu reprezintă prima acțiune de control a acestor stații. În 2022, ITM Neamț a verificat 39 de stații, 12 dintre acestea fiind GPL. În plus, în luna martie, IPJ Neamț a realizat controale extinse, fără a înregistra nereguli grave. Reprezentanții ISU Petrodava au efectuat, de asemenea, inspecții pentru a verifica siguranța punctelor de distribuție. Instituția Prefectului a solicitat tuturor primăriilor din județ informații despre numărul stațiilor de pe teritoriul lor”, a afirmat prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Echipa mixtă de control va include reprezentanți din: Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR) – verificarea autorizării și controlul instalațiilor sub presiune; ISU Neamț – verificarea siguranței punctelor de lucru; ITM Neamț – verificarea respectării contractelor de muncă; Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Neamț – verificarea obligațiilor de mediu; IPJ Neamț – asigurarea respectării legislației privind ordinea și siguranța publică; Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Neamț – controale în trafic legate de transportul carburanților; ANAF și Vamă – verificarea respectării obligațiilor fiscale; Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Neamț – verificarea autorizației de mediu și a vizelor anuale; Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) Neamț – verificarea legalității autorizațiilor de construire și a documentelor aferente.

Toate rezultatele preliminarii vor fi puse la dispoziția presei pentru informarea corectă a opiniei publice. Instituția Prefectului subliniază importanța acestei acțiuni și tratează cu maximă responsabilitate situația, asigurând cetățenii că nu există motive de panică”, a mai transmis prefectul Adrian Niță.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0