Prima paginăActualitate

Controale intense pentru descurajarea faptelor de comerț ilicit în piețe

Controale intense pentru descurajarea faptelor de comerț ilicit în piețe

Dimensiune text

Sancțiuni în valoare de peste 21.000 de lei au fost aplicate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, ca urmare a unei acțiuni ce a avut ca scop descurajarea faptelor de comerț ilicit în piețe, târguri, oboare și în zona adiacentă acestora.

Controalele s-au desfășurat în perioada 2-5 octombrie, când polițiștii au acționat pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale și a activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare de origine animală provenite din importuri și achiziții intracomunitare sau a căror proveniență nu este stabilită, desfășurate în piețe, târguri, oboare și zona adiacentă acestora pe raza județului Neamț.

”În acest context, polițiștii au efectuat verificări și controale de specialitate la 42 de obiective economice și au legitimat peste 80 de persoane. Pentru neregulile constatate pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și 11 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind aplicate 16 sancțiuni contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 21.715 lei”, se arată în comunicatul IPJ Neamț.

De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 767 de lei susceptibile a proveni din activități comerciale ilicite.

COMENTARII

WORDPRESS: 0