Prima paginăActualitate

Contractul de întreținere a drumurilor județene, prelungit până în aprilie 2017

Contractul de întreținere a drumurilor județene, prelungit până în aprilie 2017

Dimensiune text

 

deszapezireConsiliul Județean (CJ) Neamț a semnat un act adițional la contractul de întreținere a drumurilor pentru 2016 prin care se prelungește valabilitatea sa până în luna aprilie a anului viitor.

De întreținerea drumurilor județene se ocupă asocierea dintre SC Drupo Neamț (aflată în reorganizare judiciară) și SC Darcons SRL, SC M&G Consulting SRL, SC Caius SRL, SC Aqua Parc SRL și Occidental Construct, două dintre firme fiind romașcane.

Conform contractului, prețul total plătit de CJ Neamț pentru aceste lucrări este de 9.615.787,29 lei. Conform acordului de asociere, Drupo va primi peste 6,3 milioane de lei (fără TVA), Darcons – circa 248.737 lei (fără TVA), Aqua Parc – 188.269,25 lei (fără TVA), Occidental Construct – 221.420,28 lei (fără TVA), M&G Consulting – circa 195.320 lei și Caius SRL – circa 658.924 lei (fără TVA), fiecare având și o sumă prevăzută pentru situațiile neprevăzute.

Contractul a fost semnat de fostul președinte al CJ Neamț, Constantin Iacoban, la începutul lui 2016 și trebuia să se încheie acum, dar a fost prelungit.

Perioada de garanție a lucrărilor de întreținere curentă pe timp de vară este de 12 luni pentru covoare bituminoase, 6 luni pentru marcaje, 12 luni pentru drumurile pietruite, protejarea platformei drumului – 12 luni și tot atât pentru întreținerea periodică a podurilor și podețelor. Pentru lucrările de întreținere curentă pe timp de iarnă nu se acordă garanție.

Important este de reținut faptul că prețul contractului nu se actualizează, contractul fiind doar prelungit.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0