Contestații la examenul de definitivat

Dimensiune text

Dascălii nemțeni care au participat la examenul național de definitivat și au avut note cuprinse între 1 și 7, au depus, luni și marți, contestații în speranța obținerii notei 7, nota obligatorie pentru a dobîndi titlul de profesor cu drept de practică în învățămîntul preuniversitar.

 

Au fost depuse 32 de contestații în speranța obținerii, în plus, a cîtorva sutimi sau chiar un punct care să-i ajute pe candidați să obțină nota 7„, a declarat profesorul Vasile Munteanu, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
Numărul mare de contestații se datorează, spune inspectorul Munteanu, imposibilității profesorilor de a se aprecia corect. „Fiind examen național, gradul de dificultate a subiectelor a fost ridicat. Candidații au știut că, dacă nu pot trata subiectele, au dreptul de a cere anularea lucrărilor. În felul acesta, nu irosesc una din cele trei sesiuni de susținere a definitivatului la care au dreptul„, a spus inspectorul școlar.

Contestațiile vor fi soluționate în centrele de evaluare stabilite la nivel național. Dascălii care au depus contestații vor afla pe 26 iulie dacă au primit un plus sau un minus la nota primită inițial. Cei care, după soluționarea contestațiilor, vor promova examenul de definitivat, pot participa și la concursul de titularizare programat pe 2 august.


COMENTARII

WORDPRESS: 0