HomeRoman

Consultații cardiologice gratuite la Spitalul Roman

Romașcanii care doresc să afle starea de sănătate a inimii pot beneficia de investigații cardiologice gratuite asigurate prin colaborarea dintre conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman și deputatul Marius Neculai.

 

 

Parlamentarul romașcan va suporta costurile investigațiilor cardiologice asigurate de o echipă de specialiști în telemedicină. Pentru investigații, pacienții se pot prezenta vineri, 23 martie, la cabinetul de cardiologie de la parterul spitalului.

Joi, deputatul Marius Neculai a avut o întîlnire de lucru cu președintele Companiei MedTelesystems, doctor Sorin Ilovici, aflat la Roman cu ocazia unui seminar susținut pe tema telemedicinei, serviciu medical de evaluare și interpretare date transmise de la distanță.

Utilizînd sisteme de monitorizare personală, dispozitive de ultima generație, telemedicina permite transmiterea parametrilor vitali, din orice locație, în orice moment. Astfel, pacientul se prezintă la cabinetul de cardiologie, este consultat, datele sînt trimise la Centrul de monitorizare medicală din București, unde, medici specialiști evaluează și interpretează datele transmise. Într-un interval de cîteva minute, expeditorul, respectiv pacientul, primește diagnosticul, rezultatul investigației, prin telefon, e-mail sau SMS.

Dorind să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor și promovînd standardele înalte de îngrijire medicală, deputatul Marius Neculai va facilita accesul gratuit al pacienților la consultații cardiologice, vineri, 23 martie, începand cu ora 9, în cabinetul de cardiologie aflat la parterul Spitalului Roman.

Am discutat atît cu directorul Spitalului Municipal de Urgență Roman, medicul Mircea Coada, cît și cu șeful secției Cardiologie, medicul Victor Firăstrau, să facem acest parteneriat pentru romașcani, privind introducerea telemedicinei în rîndul practicilor medicale din Roman. }inînd cont că bolile cardiace sînt principalul factor de deces între toate afecțiunile organismului și că medicii recomandă minim o astfel de consultație anual, am dorit să vin în sprijinul acelora care, din diverse motive, omit să se prezinte la cabinetul unui medic cardiolog„, a declarat deputatul Marius Neculai.

 

Pentru programări, cetățenii sînt așteptați la sediul Cabinetului Parlamentar din strada Mihai Eminescu 2/41, Roman, sau la telefon 0333 112.177 sau direct la cabinetul cardiologic Spitalul Roman, parter, vineri, 23 martie.

Comentarii

WORDPRESS: 0