Constructorii, amenințați de Primărie

HomeEconomie

Constructorii, amenințați de Primărie

 

După ce, de la ieșirea din iarnă, unele străzi arată ca „după bombardament”, conducerea Primăriei Roman a început să ia și primele măsuri. Inițial, s-a discutat și cu constructorii și cu diriginții de șantier din administrație, însă lucrurile nu par să se fi îmbunătățit decât verbal. Acum, pare că s-a schimbat foaia și constructorii au ajuns pe lista neagră. Probleme nu sunt doar la drumuri, ci și la parcarea etajată de la Piață.

Asfalt care se fărâmițează

Primele probleme grave s-au înregistrat pe cele două artere ocolitoare. Imediat după ce s-a topit zăpada, în zona de la barieră de pe Ocolitoarea ce duce spre Kaufland au apărut marile gropi. La acel moment, și Primăria Roman a făcut unele plombări, și constructorul, dar cu mixtură asfaltică rezistentă la temperaturi scăzute, dar nu foarte eficientă. Urmează să se pună covor asfaltic, dar unul de calitate, care să reziste mai mult de o iarnă.

Au urmat problemele la cealaltă ocolitoare, aflată în perioadă de garanție. Acum, a început marea asfaltare pe fosta stradă Florilor. Primarul Lucian Micu spune că ceea ce s-a lucrat nu este bun și nu va semna pentru plata lucrării și solicită și refacerea execuției. „Vreau să fiu cât se poate de clar: atât timp cât voi conduce Primăria municipiului Roman, nu voi permite să se cheltuiască banul public pe lucrări de mântuială! Vreau să înțeleagă toți constructorii că nu voi face rabat la calitatea lucrărilor. Am avut o discuție și în ședința operativă de dimineață, unde le-am adus la cunoștință colegilor faptul că sunt foarte nemulțumit de modul în care s-a realizat lucrarea de asfaltare de pe fosta stradă Florilor și am cerut colegilor responsabili să nu semneze niciun proces verbal de recepție a acestei lucrări până când strada nu va fi conformă, cu riscul ca acest constructor să mai toarne încă o dată asfalt pe această stradă. Nu mă interesează!”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta s-a arătat deranjat și de faptul că, filmat fiind de o echipă de la o televiziune locală, patronul firmei constructoare a avut un limbaj neadecvat la adresa jurnaliștilor, recomandându-le celor care au contracte pe bani publici, pe banii romașcanilor, să aibă o atitudine civilizată.

Parterul de la parcarea etajată de la Piață, închis pe timp de ploaie

Și problemele cu lucrările nu se opresc aici. În mediul online au apărut sesizări conform cărora și parcarea de la Piața Centrală, inaugurată anul trecut, prezintă unele disfuncționalități. Mai exact, unul dintre compușii folosiți creează probleme la mașinile parcate la parter.

„Lucrarea se află în garanție. Am convocat săptămâna trecută executantul, proiectantul și directorul tehnic din Primărie. De comun acord au stabilit să ia probe de la acele «scurgeri», care, într-adevăr, există. Am dat dispoziție ca, pe perioada în care plouă, parcarea să nu fie deschisă și la parter, pentru a se elimina aceste probleme. În paralel, se discută cu două firme de profil care execută lucrări de izolare, pentru a se lua măsurile necesare pentru remediere. Nu știm despre ce substanță este vorba, probele au fost transmise la singurul laborator din țară care face astfel de analize. Cel mai probabil este vorba de clorură de sodiu, parte din mixtura  asfaltică. Așteptăm rezultatele și vom lua măsuri”, a declarat primarul Lucian Micu.

În acest moment, licitațiile pe lucrările de asfaltare sunt câștigate de două firme din Roman – una se ocupă de reparații și întreținere străzi, cealaltă construiește sensul giratoriu Poarta Nord. Mixtura asfaltică pentru reparațiile pe care le efectuează oamenii Primăriei este cumpărată de la Bacău. Mai urmează, pe 10 mai, să se desemneze câștigătorul la contractul de execuție alei și parcări. Prima lucrare care va începe în acest contract va fi cea de realizarea a parcării de pe terenul fostei centrale termice „ciupercă”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • Strada Florilor este valurita toata.

 • da o atitudine pana la urma normala din partea primarului ,iar tipul patron care se lauda acum ceva timp ca plateste primariei 100000 de euro impozite ,la tupeul lui nu e de mirare aceasta atitudine ,mare la stat mic la omenie pana la urma ,apropo in paralel nu tine de primarie dar drumul care s-a peticit roman poienari e sub orice critica cine detine masini cu nr de inmatriculare DLX ,faceti treaba nu carpeala de doi lei si voi incasati sute de milioane ,numai damburi ,mai ales ca dealul marului e si zona de agrement ,platesti tu constructorule reparatiile la masinile care se strica din cauza peticirilor ??!!!!

  • DACA TE-AI ” LEGAT” DE „DLX” E CAM NASPA. SERIOS. NU AI SANSE.NU MAI CONTINUI CU EXPLICATIILE. ORI STI PREA MULTE ORI NU STI MAI NIMIC. IN AMBELE CAZURI ESTE RISCANT SA POMENESTI DE ” DLX” !!!

   SI ACUM SA COMENTEZ SI REMARCA DOMNULUI IONUT….
   DOMNULE IONUT…NU STIU CUM SA VA EXPLIC…IMI ESTE JENA..IMI ESTE GREU…AM SA VA SCRIU DIRECT…SE VA SEMNA RECEPTIA…ASA VALURITA INVALUITA INVALURITA…CUM VRETI DUMNEAVOASTRA. SE VA SEMNA.
   NU SE POATE ALTFEL….
   MAI AM SI ALTA VESTE….SE VA SEMNA SI CONTRACTUL CU AVIONUL CARE IMPRASTIE FAINA ALBA CONTRA TANTARILOR…NUMAI CA..ANUL ACESTA ESTE MAI SCUMP…CU 46 %… S-A SMECHERIT TANTARU. PRIETENII NU STIU DE CE ! DAR EU STIU !