HomeRoman

Construcția microhidrocentralei va putea fi urmărită de acasă

Construirea microhidrocentralei de pe rîul Moldova, considerată a fi cea mai îndrăzneață investiție a administrației locale, se va realiza sub supraveghere video. Conducerea Primăriei Roman a stabilit ca, în această zonă, să fie amplasată o cameră video conectată la Internet, astfel încît imaginile preluate de camera de supraveghere să poată fi urmărite în timp real.

 

Nu doar reprezentanții administrației locale vor deveni un „Big Brother” al acestei investiții, ci și romașcanii: aceștia vor putea vedea în direct, prin intermediul Internetului, cum „crește” microhidrocentrala din proximitatea punții dinspre Cotu Vameș.
Sperăm ca, pînă la finele acestei săptămîni, să putem pune în practică această idee. Conexiunea la rețeaua de Internet a fost deja realizată, urmează să montăm camera video și să o conectăm la rețea. Romașcanii vor putea urmări fluxul video live transmis de această cameră, prin intermediul site-ului Primăriei Roman – www.primariaroman.ro – pe întreg parcursul lucrărilor ce se vor desfășura la acest obiectiv de investiții. Pe site-ul administrației locale va fi realizat un link dedicat acestui flux video, numit, cel mai probabil, «Roman City»„, a explicat city-managerul Ovidiu Bojescu.

Link-ul va putea fi accesat de romașcani timp de cîte două minute, astfel încît serverul să nu fie suprasolicitat, în condițiile în care banda de Internet alocată acestui flux video este limitată. Cel mai probabil, camera video va fi amplasată pe puntea pietonală dinspre Cotu Vameș.

Conform spuselor city-managerului, firma Construcții Hidrotehnice Iași, care execută lucrările la microhidrocentrală, este în grafic, urmînd ca în aceste zile să efectueze devierea cursului Moldovei pentru a lucra, ulterior, la docul uscat, unde vor fi montate utilajele și instalațiile aferente. Finanțarea proiectului microhidrocentralei este asigurată în cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, valoarea estimată a sa fiind de 22,228 milioane de lei, inclusiv TVA. Realizarea microhidrocentralei va conduce la economii anuale de 400.000 de euro pentru bugetul local.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • spaniolu 10 ani ago

    Niste tricouri cu hidrocentrala nu primesc romascanii ? Cand se vor oficializa casatorii pe baraj , dom primar ? O camera la oraca , sa vedem de acasa cum ard gunoaiele si imput tot orasul , cand pune don primar ? Bag sama ca camerele astea ie moka , poate pune una si in mijlocul parcului sa vrdem de acasa cand sa elibereaza de masinile trase pana la debarcader , sa putem merge si noi cu copiii . Sau asa e modelu parcului in roman , amenajat in jurul unei parcari ?