Prima paginăActualitate

Consiliul Județean va susține refacerea urgentă a secției ATI distruse în incendiul de sâmbătă seara

Consiliul Județean va susține refacerea urgentă a secției ATI distruse în incendiul de sâmbătă seara

Dimensiune text

 

După tragedia în care zece pacienți ventilați mecanic pe Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au sfârșit într-un incendiu care a distrus toată aparatura și dotările medicale dintr-un salon, conducerea Consiliului Județean (CJ) Neamț s-a mobilizat, pentru a găsi soluții urgente necesare depășirii situației, informează un comunicat al CJ Neamț.

„Suntem contra-cronometru pentru a stabili ce putem face urgent ca să redeschidem Secția ATI, pentru pacienții care au forme grave de COVID-19. Vom disponibiliza de la bugetul județului fondurile necesare pentru refacerea secției. Țin să precizez că în ultima perioadă nu s-au mutat echipamente și nu s-a intervenit în niciun fel pe instalațiile din ATI. Decizia mutării pacienților internați la ATI de la etajul 3 la etajul 2 a fost determinată de motive exclusiv medicale pentru a se asigura o mai bună supraveghere a bolnavilor. S-a urmărit extinderea secției de ATI, pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienți pozitivi, dar în momentul produceri incendiului, spațiul în care s-au făcut lucrările nu era funcțional. El se află într-o zonă diferită față de cea în care s-a produs incendiul. Acest demers de extindere nu a afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele două secții ATI, situate la etajele 2 și 3 ale SJU au aviz de la DSP cu privire la circuite. A existat însă o suprasolicitarea a secției ATI din cauza numărului mare de pacienți internați în contextul pandemiei de coronavirus“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Citește și:   Rețea de falsificatori de acte pentru indemnizații de creștere a copilului, cu ramificații în Neamț, anchetată de polițiști

Toate echipamentele din secția de ATI care au fost distruse în incendiu erau noi, achiziționate cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0