Prima paginăActualitateSanatate

Consiliul Județean va cumpăra apartamente pentru medici

Dimensiune text

Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a declarat că, în 2016, instituţia pe care o conduce va achiziţiona câteva apartamente care să fie date spre închiriere unor medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. În felul acesta, spitalul judeţean ar putea deveni mai atractiv pentru specialiştii în medicină.

„În bugetul pe 2016 va fi prinsă o sumă cu care vom achiziţiona şase – şapte – opt locuinţe, pe care le vom da către închiriere, unor medici tineri, care vor lucra la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Tot există discuţii de ani de zile că nu vor absolvenţii de facultate să vină la spitalul din Piatra Neamţ, dar nici nu li se asigură condiţii, ca să îi atragă cumva oraşul nostru! Vom încerca să le asigurăm celor tineri, singuri sau cu familie, locuinţe în care să poată sta decent. E un început, care sper să aibă continuitate şi, de la an la an, să se mai mute câţiva absolvenţi de medicină la Piatra Neamţ şi, în felul acesta, să fie tot mai bine pentru pacienţii nemţeni, pentru că vor avea specialişti la dispoziţie”, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Locuinţele pe care legislativul judeţean le va achiziţiona de pe piaţa liberă vor fi cu una, două şi trei camere, pentru a se potrivi familiştilor şi nefamiliştilor.

La nivelul municipiului Roman, acest lucru a fost deja realizat cu fonduri de la bugetul local. Trei apartamente au fost achiziţionate de Primăria Roman, cu acordul Consiliului Local, pentru ca medicii de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, ce vin din altă parte, să aibă, măcar în primii ani de activitate, un sprijin din partea comunităţii locale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0