Consiliul Județean Neamț vrea din nou fostul Club Petrotub

HomeActualitate

Consiliul Județean Neamț vrea din nou fostul Club Petrotub

 

Vineri, 28 aprilie, are loc ședința ordinară lunară a Consiliului Județean Neamț, pe ordinea de zi aflându-se și un proiect de hotărâre ce propune ca ansamblul de la fostul Club Petrotub să revină Consiliului Județean. Este a doua încercare din ultimele luni a Consiliului Județean să preia imobilele și terenurile, după ce, anterior, tot Consiliul Județean a fost cel care a aprobat cedarea cu titlu gratuit Consiliului Local Roman.

Proiectul de hotărâre prevede ca toate terenurile și imobilele, cu excepția clădirii în care funcționează Direcția Locală de Evidență Informatizată a Persoanei, Serviciul de Pașapoarte și Direcția de Poliției Locală, să revină în administrarea Consiliului Județean.

În 2007, imobilul – compus din 12 clădiri și teren în suprafață de circa 8.000 de metri pătrați – a fost dat în administrarea Consiliului Local Roman de către Consiliul Județean de la acea vreme, cu precizarea, făcută în 2008, că hotărârea va rămâne în vigoare atât timp cât în fostul Club Petrotub vor funcționa direcțiile de utilitate publică menționate anterior.

Consiliul Județean cere acum restul clădirilor, cum ar fi imobilul în care funcționează Casa Vârstnicului, depozitul din care se acordă alimentele oferite de Uniunea Europeană cetățenilor nevoiași, imobilul unde sunt sedii ale unor ONG-uri sau reprezentanța Camerei de Comerț, precum și terenul de tenis.

„Scopul dării in administrare este asigurarea spațiilor necesare funcționării serviciului public comunitar de evidență a persoanelor Roman. Ca urmare a efectuării unor verificări privind modul de utilizare a patrimoniului imobiliar al județului Neamț, s-a constatat faptul că doar o mică parte din totalul imobilului este utilizat conform destinației stabilite. Marea majoritate a imobilului este utilizată în alte scopuri, fără acordul Consiliului Județean Neamț, cu toate că acest lucru este menționat (cerut) în mod explicit în documentele de dare în administrare, de către terțe persoane (asocialii, societăți comerciale, partide politice, instituții publice, cluburi sportive), în baza unor documente încheiate de către Consiliului Local al Municipiului Roman, privind folosința spațiilor (contracte de comodat, contracte de închiriere). De menționat faptul că, pentru contractele de închiriere în toată această perioadă (2007 – 2016), sumele încasate cu titlu de chirie au reprezentat venituri încasate de către Primăria Roman, ceea ce constituie un prejudiciu creat bugetului Județului Neamț”, se arată în motivarea înaintată consilierilor județeni pentru a decide dacă votează sau nu proiectul.

Reprezentanții Consiliului Județean precizează că, dacă proiectul va primi aprobarea consilierilor, imobilele vor fi date, parțial sau total, în administrare Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

La finele anului trecut, un proiect similar a fost respins, consilierii județeni liberali nefiind de acord să retragă Romanului dreptul de administrare pentru fostul Club Petrotub.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Votati, votati ca vine si randul romascanilor sa va voteze.

  • VICTOR 7 ani ago

    In istoricul cladirii scrie ca aceasta a fost de la inceput a Romanului. De unde le-a venit celor de la judet ideea ca aceasta cladire ar trebui sa fie a lor ? Au adus-o ei aici in sacosa ?
    Cum sa nu ai drept de administrare pentru o cladire care este a ta ? V-ati pierdut mintile ?