Prima paginăActualitate

Consiliul Județean cere din nou să preia Clubul Petrotub

Consiliul Județean cere din nou să preia Clubul Petrotub

Dimensiune text

 

Săptămâna viitoare, pe 27 septembrie, consilierii județeni vor avea de dezbătut din nou un proiect de hotărâre ce prevede, printre altele, să se revoce Consiliului Local Roman dreptul de administrare asupra Clubului Petrotub, cu excepția clădirii în care funcționează la acest moment Direcția de Evidență Informatizată a Persoanei și a Direcției de Poliție Locală.

E a treia încercare a reprezentanților de la județ să preia Clubul, după ce, într-o legislatură trecută, clădirile și terenurile au fost date în administrarea Romanului „pe vecie”, doar atât timp cât acolo vor funcționa cele două servicii de interes public.

Reprezentanții Consiliului Județean nu vor și clădirea în care funcționează  Direcția de Evidență Informatizată a Persoanei și a Direcției de Poliție Locală, ci cele care adăpostesc acum diferite ONG-uri, partide, instituții publice, Casa Vârstnicilor sau depozitul folosit când se împart alimentele oferite de UE ca sprijin pentru românii defavorizați.

„Ca urmare a efectuării unor verificări privind modul de utilizare a patrimoniului imobiliar al județului Neamț, s-a constatat faptul că doar o mică parte din totalul imobilului este utilizat conform destinației stabilite. Marea majoritate a imobilului este utilizată în alte scopuri, fără acordul Consiliului Județean Neamț, cu toate că acest lucru este menționat (cerut) în mod în documentele de dare în administrare, cu toate că acest lucru este menționat în mod explicit în documentele de dare în administrare, de către terțe persoane (asocialii, societăți comerciale, partide politice, instituții publice, cluburi sportive), în baza unor documente încheiate de către Consiliului Local al Municipiului Roman, privind folosința spațiilor (contracte de comodat, contracte de închiriere). De menționat faptul că, pentru contractele de închiriere în toată această perioadă (2007 – 2016), sumele încasate cu titlu de chirie (în proporție de 100%) au reprezentat venituri încasate de către Municipiul Roman, ceea ce constituie un prejudiciu creat bugetului Județului Neamț”, se arată în motivarea înaintată consilierilor județeni pentru a decide dacă votează sau nu proiectul.

Reprezentanții Consiliului Județean precizează că, dacă proiectul va primi aprobarea consilierilor, imobilele vor fi date, parțial sau total, în administrare Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, începând cu 1 octombrie 2017.

În același proiect de hotărâre, la primul articol, se permite realizarea unor lucrări de reparații solicitate de Primăria Roman a se efectua la etajul I a clădirii în care funcționează Direcția de Evidență Informatizată a Persoanei și Direcția de Poliție Locală. Cu alte cuvinte, dacă vor aprobarea lucrărilor de reparații la clădire să se efectueze, automat consilierii vor aproba și revocarea dreptului de administrare a Consiliului Local asupra celorlalte imobile și terenuri din Clubul Petrotub.

Pentru a trece proiectul este nevoie să voteze favorabil și consilierii județeni liberali care, până acum, nu au fost de acord cu propunerile similare făcute anterior.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0