HomePolitica

Consilierii social-democrați romașcani și-au prezentat proiectele

Aceștia vor să ofere tichete sociale de 40 de lei pensionarilor, amenajarea de locuri de parcare și spații de joacă, dar și amenjarea falezei râului Moldova. De asemenea, consilierii locali PSD vor acordarea de stimulente familiilor care au copii cu rezultate deosebite.

 

 

Miercuri, 27 martie, la sediul Organizației PSD Roman a avut loc o conferință de presă în care social-democrații au prezentat câteva dintre proiectele pe care ar dori să le propună pentru romașcani în acest an. La conferința de presă au participat președintele Organizației PSD Roman, Leonard Vacaru, consilerii locali PSD Iulia Havrici, Elena Nușa Chiriac și Petru Gândulescu, precum și Mihail Florea, membru în Biroul politic permanent al organizației.

Social democrații au precizat că aceste proiecte au fost întocmite în urma propunerilor venite din partea cetățenilor din Roman, cu care au avut mai multe întâlniri. „Anul trecut, Uniunea Social Liberală a propus un proiect de acordare a unor tichete sociale pensionarilor cu venituri mici și persoanelor cu handicap. Am dori ca acest proiect să fie continuat și în 2013 și să se adreseze pensionarilor care au venituri de până la 750 de lei pe membru de familie. Propunem consilierilor locali, ca măsură de protecție socială, acordarea de tichete sociale în valoare de 40 de lei pe lună pentru achiziționarea de alimente și medicamente. Dorim să schimbăm regulamentul de anul trecut, când s-au acordat tichete sociale de 30 de lei pe lună, pentru că situația financiară a acestor categoriii sociale este, în continuare, dificilă, nu numai la Paște și Crăciun, când ar urma să se distribuie aceste tichete conform proiectului întocmit de Primărie. Considerăm că bugetul necesar pentru acest proiect nu ar depăși suma de anul trecut, din care s-a cheltuit aproximativ 60%”, a declarat Leonard Vacaru.

conferinta de presa psd 27032Consilierul local Iulia Havrici a declarat că, în urma discuțiilor pe care le-au avut cu cetățenii, în măsura în care bugetul va putea permite, se vor face demersuri pentru a pune în aplicare mai multe proiecte. „Una dintre problemele pe care ni le-au prezentat cetățenii a fost problema locurilor de parcare. Și anul trecut, și acum doi ani au fost demarate lucrări în acest sens. Se pare că nu toată lumea este mulțumită de această acțiune și avem în vedere, la solicitarea romașcanilor, mai multe străzi. Este vorba despre  Fundătura Păcii, Aleea Gloriei, străzile Stejarilor, Panaite Donici, Tudor Vladimirescu, Gloriei, Sucedava și bulevardul Republicii. Pe lângă amenajarea parcărilor, avem în vedere reamenajarea tuturor locurilor de joacă pentru copii. Vom face toate demersurile pentru ca acestea să beneficieze de echipamente de supraveghere”, a declarat consilierul local Iulia Havrici.

Aceasta a mai afirmat că un alt obiectiv este montarea de bănci și coșuri de gunoi, mai ales în zonele periferice ale orașului, cum ar fi în zona „Umbreluța”, Cartierul Muncitoresc, dar și zona Colegiului Național „Roman-Vodă”, pe strada Decebal sau pe strada Libertății. „Foarte multe persoane de pe străzile 8 Martie, Petrodava și Gloriei solicită extinderea rețelei de apă și canalizare. Există un proiect în acest sens, dar, în măsura în care noi, ca și consilieri locali, vom avea posibilitatea de a interveni pentru a se rezolva aceste probleme, ne vom adresa autorităților locale pentru a fi rezolvate”, a mai declarat Iulia Havrici.

Consilierul PSD Elena Nușa Chiriac a prezentat unele dintre proiectele pe care și le-a propus în acest an, la solicitarea romașcanilor. „Atenția mea este îndreptată de mai multă vreme spre zona Favorit, zona de blocuri ANL din apropiere. Dacă de ani de zile s-au făcut tot felul de investiții în centrul orașului, partea de Nord-Est a fost uitată complet. Nu s-a ținut cont că în această parte sunt foarte multe familii tinere, cu mulți copii, care nu au nici o facilitate de petrecere a timpului liber. Nu știu dacă este posibil în acest an, având în vedere că este o investiție mare, dar este prioritar să repunem în funcțiune ștrandul. A doua prioritate a mea este să facem un al doilea parc în oraș, în zona kartodrom – bazar, unde există deja o pădurice. Cred că nu ar costa foarte mult, mai ales că putem lua în calcul și voluntariatul, pentru împădurirea zonei, și ar mai nevoie de amenejarea unor alei, montarea de bănci și asigurarea iluminatului”, a spus Elena Nușa Chiriac.

Un alt proiect al său se referă la amenajarea falezei râului Moldova, pornind din zona magazinului Lidl și până la bazar, în așa fel încât copiii să se poată plimba cu rolele și cu bicicletele, dar și amenajarea unui cinematograf. La rândul său, Petru Gândulescu s-a referit la problema toaletării copacilor, care a nemulțumit mulți romașcani. „Mulți dintre cetățeni susțin că ar trebui tăiați numai arborii care reprezintă deja un pericol. Eu aș propune, într-o viitoare ședință, ca această problemă să fie dezbătută într-un cadru mai larg, chiar pe site-ul Primăriei Roman, pentru ca oamenii să-și poată exprima opinia. Noi, consilierii, vom face demersuri pentru o bază sportivă în aer liber, care să poată fi folosită gratuit de către publicul larg. De asemenea, intenționăm să propunem stimulente pentru familiile care au copii cu rezultate deosebite la concursuri și competiții, cum ar fi scutirea de impozit, și să organizăm mai multe competiții sportive”, a spus consilierul Petru Gândulescu.

„Am considerat că este normal ca, atâta timp cât am fost, în campaniile electorale, la ușa cetățenilor și le-am cerut votul, să ținem cont de dorințele lor, prin intermediul consilierilor noștri locali, chiar dacă nu avem majoritate în Consiliu. În contextul în care Primăria a cerut un împrumut de două milioane de euro, pentru a continua proiectele începute, când acești bani se vor reîntoarce la bugetul local, credem că o parte din ei se pot folosi pentru proiectele noastre”, a precizat Mihail Florea.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • LOREDANA 9 ani ago

    M-AS BUCURA SA CONTINUATI STRADA PE 8 MARTIE , DAR NU STIM CAND VA FI ACEA ZI.ESTE DE NEDESCRIS CAND PLOUA,AM AVEA NEVOIE DE MULTE CA NICI CEI DE LA TARA NU SUNT ASA CA NOI LA ORAS.