Prima paginăActualitateRoman

Consilierii Romanului au bilanț pozitiv la sfârșit de an

Dimensiune text

Aceştia s-au reunit miercuri în ultima şedinţă din 2013. Au fost aprobate 17 proiecte, printre care proiectul privind ştrandul şi contorizarea individuală.

Consilierii locali s-au reunit, miercuri, în ultima şedinţă din acest an. Evenimentul s-a desfăşurat la Hotel Roman, iar membrii legislativului local au avut parte şi de colindători, înainte de a începe lucrările în plenul şedinţei. Cei care i-au colindat pe consilierii locali au fost elevi ai clasei pregătitoare A de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi trupa de mandoline „Pe plaiuri romaşcane”, formată din elevi de la aceeaşi unitate de învăţământ şi coordonată de Constantin Traciuc.

După ce au colindat, elevii au fost răsplătiţi cu bomboane şi colaci, iar cei 20 de consilieri prezenţi au început şedinţa. Primele discuţii au apărut la proiectul privind adaptarea unor taxiuri pentru transportul persoanelor cu handicap. Legea 448/2006 prevede ca operatorii de taxi ce deţin mai mult de două autoturisme să asigure cel puţin o maşină adaptată pentru transportul persoanelor care utilizează fotoliul rulant. „Este un efort financiar foarte mare pentru operatorii de taxi. Nu cred că acest regulament există şi în alte oraşe, eu nu am mai auzit de el. Ar trebui precizată o perioadă în care taximetriştii să se conformeze, nu putem da o hotărâre de azi pe mâine, fiindcă trecem printr-o perioadă foarte grea”, a spus consilierul PSD Eugen Păuleţ. „Nu putem să mai amânăm nimic, fiindcă legea este din anul 2006. Noi nu am fi introdus această obligaţie operatorilor de taxi, dar, în cadrul controlului care s-a făcut la Primărie, am fost avertizaţi de Curtea de Conturi că vom fi amendaţi”, a explicat Laurenţiu Dan Leoreanu. Proiectul în cauză a trecut fără votul consilierului Eugen Păuleţ.

Aleşii Romanului au fost de acord şi cu planul urbanistic de detaliu pentru ştrandul municipal. Primarul municipiului a prezentat ce modernizări vor avea loc în zonă, atât cele realizate cu bani de la bugetul local, cât şi cu fonduri private. Zona va fi amenjată complet în aproximativ doi ani, iar unul dintre punctele de atracţie este un cinematograf în aer liber, ce ar urma să funcţioneze în partea stângă a ştrandului, în partea dinspre stadionul „Moldova”.

Citește și:   Reținuți de polițiști pentru tâlhărirea unui minor pe o stradă din Roman

Taxa de canalizaţie va scădea, în 2014, de la 0,7 euro/metru pătrat la 0,25 euro/metru pătrat. Diminuarea acestei taxe care trebuie plătită de operatorii de utilităţi (telefonie fixă, cablu, internet, etc.) vine în sprijinul firmelor care, anul viitor, au obligaţia de a îngropa cablurile ce acum sunt prinse pe stâlpi.

Un alt proiect de interes pentru romaşcani a fost cel prin care s-au nominalizat membrii comisiei care va lucra la întocmirea unui regulament local privitor la facturarea individuală a apei. Membrii comisiei sunt consilierii locali Bogdan Savin, Maricel Benchea (care este şi economist la ApaServ) şi Dumitru Ouatu, city-managerul Ovidiu Bojescu, Felician Ioniţă – directorul tehnic al Primăriei -, Victor Movilă Petcu – director comercial la ApaServ – şi Silvia Ioanichie – consilier juridic al ApaServ.

Ultimul proiect de pe ordinea de zi a fost referitor la înfiinţarea unei autogări. Este vorba de autogara Ulderic Prest SRL, denumită şi Autogara nr. 2. Practic, este un spaţiu liber, dotat cu o toaletă ecologică, pe strada Mihai Viteazu nr. 3-5, în care opresc anumite curse intra şi interjudeţene. Pe acel loc urmează a fi ridicată o clădire care să funcţioneze ca autogară.

La finalul şedinţei, primarul a ţinut să mulţumească tuturor consilierilor pentru colaborarea din anul care se încheie. „E o colaborare cu rezultate frumoase, am reuşit să mişcăm lucrurile şi vreau să vă mulţumesc pentru sprijin şi pentru contribuţia frumoasă pe care aţi adus-o. Cred că este unul din cele mai bune consilii locale pe care le-a avut municipalitatea. Să sperăm că, anul viitor, lucrurile vor începe să meargă mai bine. Vă urez multă sănătate, sărbători fericite, bucurie şi un an mai bun”, le-a transmis Laurenţiu Dan Leoreanu consilierilor locali, invitaţi să ciocnească o cupă de şampanie.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0