Prima paginăPolitica

Consilierii PSD fac opoziție, nu au participat la votul pentru patru proiecte

Consilierii PSD fac opoziție, nu au participat la votul pentru patru proiecte

 

 

La ședința de miercuri, 27 martie, a Consiliului Local, de la care a lipsit doar consilierul PNL Miluță Scutaru, au fost aprobate cu unanimitate de voturi 16 proiecte de hotărâre, însă, la ultimele patru, grupul de consilieri PSD nu au participat la vot.

Este vorba despre proiectele de aprobare a devizelor actualizate pentru investițiile de reabilitare trotuare, de modernizare a străzilor din cartierul Nicolae Bălcescu și de reabilitare a Grădiniţei nr. 2 cu program normal, precum și proiectul de reactualizare a listei proiectelor de lucrări propuse a fi finanțate din împrumutul rambursabil intern contractat de municipiul Roman. Consilierul PSD Constantin Holban, liderul aleșilor social-democrați, a declarat că, pentru aceste proiecte, el și ceilalți cinci colegi din partid nu vor participa la vot. Acesta a cerut să se amâne proiectele, pentru a fi analizate sumele cu specialiști în domeniu.

Primarul Lucian Micu a explicat faptul că modificările devizelor vin ca urmare a aplicării OUG 144/2018, prin care s-a mărit substanțial salariul muncitorilor din construcții, ceea ce se reflectă și în sumele pe care Primăria trebuie să le achite constructorilor pentru realizarea investițiilor. Consilierul Holban a explicat că joi se va discuta la București OUG 114 și, deși a fost de acord că nu se va reveni asupra deciziei de scădere a salariilor din domeniul construcțiilor, a cerut amânarea proiectelor. Și colegul său de partid, Radu Curpăn, i-a cerut primarului să nu dea vina pe Guvern pentru Ordonanța de Urgență a Guvernului emisă la finele anului trecut.

Edilul a explicat că întârzierea votării acestor proiecte duce automat la întârzierea demarării licitațiilor, astfel încât proiectele au trecut cu votul consilierilor PNL. Primarul Lucian Micu a cerut aparatului Consiliului Local să consemneze în procesul verbal a ședinței că grupul PSD nu a participat la vot, semn că cele două partide își ascut săbiile pentru campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0