Consilierii PSD cer diminuarea impozitelor pe anul 2021

HomePolitica

Consilierii PSD cer diminuarea impozitelor pe anul 2021

Joi, 17 decembrie, cei 21 de consilieri locali romașcani sunt convocați în ședință, pe ordinea de zi aflându-se în discuție și proiectul privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pe anul următor. Printr-un comunicat de presă, consilierii aparținând PSD, în număr de șase, propun o serie de amendamente prin care taxele să rămână la același nivel cu cele din anul curent, iar unele dări chiar să scadă la nivelul minim permis de Codul Fiscal.

„Grupul consilierilor locali PSD vă informează că, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Roman, ce este programată a se desfășura mâine, 17.12.2020, cu începere de la orele 14:00, va depune  un amendament la proiectul de hotărâre ce privește tabloul cu taxele și impozitele locale pentru anul 2021. Marți, 15 decembrie, au fost făcute toate demersurile legale, inclusiv în cadrul Comisiilor de Specialitate. Amendamentul urmează linia politică social-democrată și vine în sprijinul tuturor romașcanilor, consilierii PSD propunând plafonarea taxelor și impozitelor locale la nivelul anului 2020 și chiar scăderea acestora. Decizia de a vota (sau nu) amendamentul rămâne, bineînțeles, la latitudinea fiecărui consilier local, indiferent de grupul politic din care face parte, dar, să nu uităm starea de fapt: campania electorală s-a încheiat, 2021 va fi un an greu, marcat de o profundă criză economică și sanitară, iar noi, consilierii locali, avem obligația de a lucra pentru oameni și pentru oraș și nu avem voie să punem interesele politice mai presus de cetățenii orașului”, se arată în comunicatul de presă remis redacției.

Conform informațiilor noastre, în Comisia de buget finanțe din cadrul Consiliului Local amendamentul propus de consilierii PSD nu a trecut de vot. Asta nu înseamnă că amendamentul nu poate fi suspus dezbaterii în plenul ședinței, urmând ca toți consilierii să decidă. Din comisia de buget finanțe fac parte consilierii PNL Constantin Ghica, Elena Chelmuș, consilierii PSD Dragoș Moroșanu și Iulia Havrici și consilierul USR PLUS Ionuț Corbu.

Consilierii PSD consideră că, dată fiind perioada dificilă prin care trece țara, se impune o reducere a taxelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, respectând obligativitatea de indexare a dărilor cu indicele inflației, dar alegând ca majorarea taxelor să se facă cu minimul cerut de lege, și nu cu cifrele care merg spre maximul permis. Conform discuției pe care am avut-o cu liderul consilierilor PSD George Bălan, aceasta spune că va propune amendamentul de diminuare a taxelor în ședința de joi, sugerând administrației ca investițiile din anul următor să se concentreze pe atragerea de fonduri europene, și nu pe baza împovărării cetățenilor.

Reamintim faptul că în Consiliul Local sunt șapte consilieri PNL, șase PSD, patru USR, doi de la ÎPM și unul de la Pro România. Pentru a trece amendamentele propuse și proiectul de hotărâre ce stabilește dările pentru anul 2021 este nevoie de votul majorității consilierilor în funcție.

Ordinea de zi și proiectul de hotărâre în forma inițială pot fi consultate pe site-ul Primăriei Roman, la acest link: https://primariaroman.ro/consiliu_local/sedinta-ordinara-a-consiliului-local-roman-din-17-decembrie-2020/  , iar propunerile din amendamentul făcut de consilierii PSD pot fi consultate în tabelele de mai jos (click pentru detalii):

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Cristian 2 ani ago

    E usor sa ceri mai ales cand esti in opozitie! Mentionati sursa pt. diminuarea impozitelor, d-lor consilieri PSD! Solicitati sa se faca restructurare in cadrul primariei( o alta organigrama mai supla si functionala, orientata catre nevoile romascanilor ); pensonarii sa fie lasati sa se bucure de pensie; angajatilor pe baza de „pile” sa li se multumeasca pt. „munca depusa” si veti avea bani pt. reducerea impozitelor!