Prima paginăPolitica

Consilierii locali se păzesc de „incompatibilitate”

Consilierii locali se păzesc de „incompatibilitate”

Dimensiune text

 

 

Joi, 27 septembrie, consilierii locali au fost convocați în ședința ordinară a lunii, fiind prezenți la dezbateri toți cei 21 de aleși. Pe ordinea de zi au fost 26 de proiecte de hotărâre, ce pot fi consultate la următoarea adresă http://primariaroman.ro/HCL-Pro.php. Toate proiectele au trecut de votul consilierilor, dar la cel puțin șapte dintre ele unii aleși nu au participat la vot, pentru a nu se afla în vreo situație de incompatibilitate și să riște excluderea din forul legislativ.

Președintele de ședință ales și care va ocupa funcția timp de trei luni a fost consilierul local social-democrat Iulia Havrici. Nu au lipsit nici contrele dintre cele două tabere – PSD și PNL, primul care a dat tonul discuțiilor ironice fiind consilierul PSD Radu Curpăn. Astfel, la proiectul de hotărâre ce privea acordarea transportului gratuit elevilor din strada Fabricii la școlile din oraș, proiect inițiat de opt consilieri locali ai PNL, Radu Curpăn și-a întrebat colegii: „A fost așa greu de făcut proiectul de a fost nevoie de opt moașe?”, dar nu a primit și un răspuns.

Același consilier a propus modificarea regulamentului modului de utilizare a parcărilor, în sensul ca parcările publice să fie cu plată, în perioada 1 martie – 30 octombrie, în intervalul orar 08.00 – 18.00, nu 08.00 – 16.00 cum era trecut inițial, consilierii aprobând propunerea, deși anotimpurile nu schimbă cu nimic momentul în care cetățenii termină serviciul și și-ar fi putut parca autoturismele în zona de reședință fără a mai plăti. Consilierul social-democrat Constantin Holban a solicitat amenajarea mai multor parcări pentru biciclete. Acesta a solicitat și lămuriri la proiectul privind transformarea Locato Municipal Serv din societate în direcție, obținând promisiunea din partea primarului că această modificare nu va încărca organigrama și că taxele percepute pentru serviciile prestate vor scădea, direcția nefiind plătitoare de TVA.

Tot consilierul Holban s-a arătat nemulțumit de sumele cerute de unii romașcani care au solicitat reparații ale autoturismelor avariate de căderile de crengi sau arbori, reclamând lipsa posibilității verificării documentelor justificative. Pentru a nu mai exista astfel de situații, consilierilor li s-a propus să se întrunească în ședințele de comisii cu o zi înainte de ședințe, pentru a avea timp să primească toate lămuririle necesare.

Pentru că personal sau prin rude de primul grad riscau să aibă un interes în aprobarea unor proiecte, consilierii locali nu au participat la unele voturi. Consilierii PNL Constantin Ghica și Daniela Suman nu au participat la proiectele privind încheierea unui parteneriat cu Centrul Județean de Excelență. Leonard Achiriloaei nu a participat la votul privind aprobarea organigramei, situaţiei posturilor şi statelor de funcţii şi de personal ale Spitalului Municipal de Urgenţă Roman și la cel privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici, a proiectului şi a cheltuielilor ce vor fi efectuate în cadrul proiectului: „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgenţă Roman”. Consilierul Ghica nu a participat nici la votul privind încheierea unui acord de parteneriat în vederea organizării Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice 2018, la fel procedând și consilierii Miluță Scutaru (PNL) și Eugen Pătrașcu (PSD).

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0