Consilierii locali, nemulțumiți de organigrama Primăriei

HomePolitica

Consilierii locali, nemulțumiți de organigrama Primăriei

 

 

Vineri, 27 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local, cu 20 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, cele mai multe fiind aprobate cu unanimitate de voturi. Mai puțin de acord au picat consilierii PNL cu cei de la PSD pe tema modificării organigramei Primăriei, dar și pe mărirea tarifelor de acces la serviciile de închiriere a foișoarelor pentru picnic și a intrării la ștrand.

O primă intervenție din partea „Opoziției” a aparținut liderului grupul consilierilor locali PSD, Constantin Holban, care, la proiectul privind conferirea titlului de cetățean de onoare al Romanului,  a propus ca această distincție să-i fie oferită și fiului lui Nicolae Manolescu-Strunga, cel care, de fapt, a și construit clădirea în care funcționează Primăria, ANAF și Judecătoria. O altă intervenție a consilierului Holban a fost făcută la proiectul privind „aprobarea funcţiilor publice, a organigramei, statelor de funcţii pentru aparatul de specialitate şi serviciile publice subordonate fără personalitate juridică”, unde erau vizate și zece locuri de muncă noi la Serviciul de Lucrări Edilitare, pe perioadă determinată. „Pentru spațiile verzi pot fi folosiți beneficiarii ajutorului social, cei care mănâncă la cantină sau care au amenzi ce au fost transformate în ore de muncă în folosul comunității. S-au scos la concurs și opt posturi la CSM Roman, iar organigrama este deja stufoasă. Ar fi mai bine ca două ore dimineața și două ore seara cei de la CSM sau alți funcționari din Primărie să lucreze la spații verzi”, a fost opinia consilierului PSD.

Pe de altă parte, primarul Lucian Micu a explicat că tot consilierii locali aprobă ce muncă trebuie să presteze cei ce primesc ajutor social, iar oricum legea stabilește un număr limitat de ore pe lună. „Cei care au amenzi neplătite trebuie să ceară ei instanței transformarea amenzilor în ore de muncă, nu putem face noi acest lucru. Aceste angajări sunt necesare la spații verzi pentru că nu vrem să externalizăm serviciul. Serele au fost extinse, iar din toamnă vom avea și cea de-a treia seră, astfel încât tot materialul floral pe care-l plantăm în spațiile din oraș să provină din aceste sere. Florile nu se plantează singure”, a explicat edilul, dar consilierii PSD au votat statutul de funcții, dar nu și organigrama la acest proiect.

Un alt dezacord a avut loc la proiectul de creștere a tarifelor de acces la serviciile de închiriere a foișoarelor pentru picnic și a intrării la ștrand. „Vă dau un caz concret. Eu sunt pensionar și dacă merg cu soția și nepoții trebuie să plătim foarte mulți bani ca să intrăm la ștrand și să stăm 2-3 ore. Noi nu stăm 8-10 ore. E cam mult prețul”, a spus consilierul Holban. În replică, primarul Lucian Micu a explicat că zona trebuie întreținută, materialele sunt scumpe și acum salariile au și crescut: „Când mergeți în ștrand vă bucurați de toate dotările, apa este curată pentru că se folosesc materiale pentru dezinfecție și este curat. Toate acestea costă, iar la unele servicii prețurile au crescut. Așa cum știți, încasările nu acoperă niciodată cheltuielile din Complex, nici nu ne propunem să facem profit, dar nici nu putem subvenționa din buget o sumă foarte mare”. Consilierii locali PSD s-au abținut la acest proiect, cu excepția consilierului Radu Curpăn, care a votat împotrivă.

Pe lângă micile înțepături dintre cele două tabere, „deliciul” ședinței a fost asigurat de președintele acesteia, consilierul PNL Petru Farcași, care a întâmpinat dificultăți în a pronunța Qwan Ki Do, sport pentru care campionatul național se va desfășura în acest an la Roman.

La finalul ședinței, primarul Lucian Micu a declarat că la începutul lunii mai îi va mai chema încă o dată pe consilieri la muncă, pentru a aproba un proiect prin care Primăria să depună, în vederea accesării de fonduri europene, documentația necesară pentru reabilitarea Liceului Tehnologic „Vasile Sav”.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0