HomeRoman

Consilierii locali adună bani cu o mână și dau cu cealaltă

În ședința de marți, consilierii locali au votat ca peste 122.000 de lei să fie cheltuiți pentru organizarea Zilelor municipiului Roman, lucrări la biserici și premii pentru astrofizicieni. Prin aprobarea vânzării unor bunuri, aleșii au adus la buget 62.000 de euro.

 

 

Ședința de Consiliu Local de marți s-a desfășurat fără intervenții majore, amendamente sau discuții din partea consilierilor locali  pe marginea proiectelor de hotărâre prezentate. Printre hotărârile aprobate de aleșii Romanului se numără casarea a două autovehicule aparținând Primăriei și achiziționarea unora noi prin programul de stimulare a înnoirii parcului auto național. Printr-o altă hotărâre, între Consiliul Local și două firme din oraș – Bacor Prodcom SRL și Vilass Company SRL – s-a aprobat efectuarea unor schimburi de terenuri.

Ceva discuții au fost la proiectul privind aprobarea concesionării și închirierii unor terenuri pentru construcții, acolo unde fiecare solicitare a fost votată separat. Prelungirea autorizațiilor pentru două chioșcuri – cel de lângă Muzeul de Istorie și cel de lângă clădirea Romtelecom – a fost amânată, pentru ca reprezentanții administrației locale să poată vedea schițe ale proiectelor de modernizare. În cadrul aceluiași proiect, anexa privind scoaterea la licitație a 170 de metri pătrați din Piața „Roman-Vodă” pentru realizarea unei terase de vară a fost retrasă de pe ordinea de zi de către inițiator. În schimb, vânzarea unui imobil aparținând domeniului privat al municipiului Roman a fost aprobată în unanimitate. Este vorba despre un spațiu de 77,45 de metri pătrați de pe bulevardul Roman Mușat, ce va fi vândut prin licitație deschisă cu un preț începând de la 30.800 de euro. Alți 31.740 de euro vor intra în bugetul local în urma vânzării a trei terenuri către persoane fizice și juridice.

La proiectul privind aprobarea unor cheltuieli din bugetul local au fost câteva discuții. Consilierul PNL Vasile Mocanu a propus ca fiecare lăcaș de cult să primească aceeași sumă, dar primarul Laurențiu Dan Leoreanu a precizat că sumele propuse spre aprobare sunt diferite pentru că lucrările efectuate la bisericile care au solicitat ajutorul financiar sunt diferite. Astfel, consilierii locali au aprobat câte 5.000 de lei pentru bisericile „Sfinții Voievozi” și „Isus Bunul Păstor”, câte 15.000 de lei pentru bisericile „Sfântul Vasile cel Mare” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, alocarea a 80.000 de lei pentru organizarea Zilelelor municipiului Roman și 2.775 de lei pentru premierea câștigătorilor din cadrul Simpozionului internațional de astronomie și astrofizică, care se va desfășura la Colegiul Național „Roman-Vodă”, între 24 și 26 mai.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0