Prima paginăActualitateNeamt

Consilierii județeni au fost de acord cu solicitările Romanului

Dimensiune text

Consiliul Judeţean Neamţ s-a reunit miercuri, 25 noiembrie, în şedinţă ordinară. Aleşii judeţului au avut pe ordinea de zi 21 de proiecte de hotărâre, iar două dintre acesta au vizat, în mod special, alocarea de fonduri către municipiul Roman.
Unul dintre proiectele votate de consilierii judeţeni s-a referit la prelungirea unui contract între Consiliul Judeţean şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Romanul a cerut prelungirea perioadei în care poate cheltui alocarea financiară de 300.000 de lei pentru lucrările de termoizolare la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. În luna august, Consiliul Judeţean Neamţ a alocat 300.000 de lei pentru Spitalul Roman, în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare termoenergetică la corpul principal al unităţii spitaliceşti, mai exact pentru tronsoanele A, B şi C. Conform hotărârii de Consiliu Judeţean, banii ar fi trebuit să fie cheltuiţi până la data de 15 noiembrie, dar unitatea spitalicească nu a reuşit, însă, acest lucru, şi a solicitat prelungirea acordului de asociere. Acum, Spitalul mai are la dispoziţie o lună să cheltuie banii.

Un alt proiect aprobat va aduce la bugetul local al Romanului suma de 30.000 de lei. Carnavalul de Crăciun şi Festivalul de Datini şi Obiceiuri „Roman Metropolitan”, ediţia a VI-a, sunt două evenimente ce se vor organiza şi cu sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Neamţ. Carnavalul de Crăciun se va desfăşura pe 17 decembrie şi la acesta vor participa elevi de la toate şcolile din oraş şi din zonă, elevi ce vor fi premiaţi. Festivalul de datini şi obiceiuri va avea loc pe 29 decembrie şi aduce împreună, de cinci ani, trupe de urători din toată zona Romanului. Banii vor fi folosiţi pentru organizarea celor două evenimente, inclusiv pentru a asigura participanţilor, pe timpul reprezentaţiilor, câte un ceai cald sau câte un pahar cu vin fiert.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 6 ani

    Ati uitat ,,colacelul” ! (e simbolul multumirilor pentru urari / uratori !!)