HomeRural

Consilierii APEL împing comuna Poienari spre alegeri anticipate

Consiliul Local al comunei Poienari, ales în iunie, nu a aprobat până acum nicio hotărâre. Cinci consilieri APEL nu sunt de acord că doi colegi de alianţă au pierdut calitatea de ales local. Comuna funcţionează cu doar 10% din buget, prin dispoziţia primarului. In şedinţa de vineri ar fi trebuit să se deconteze şi transportul cadrelor didactice, care înseamnă un efort bugetar de aproximativ 1.100 lei pe lună. Alegerile anticipate ar costa bugetul local aproximativ 40.000 lei.

 

 

Vineri, consilierii locali ai comunei Poienari au fost convocaţi în şedinţă extraodinară de Consiliu Local. Aceasta este a treia încercare a primarului comunei de a-i pune de acord pe consilierii locali, pentru a trece de blocajul administrativ care împiedică buna funcţionare a administraţiei locale, încă din luna iunie. Din păcate, nici de această dată, intenţia primarului nu s-a materializat. „Consiliul Local Poienari este format din 11 consilieri. Șapte sunt membri APEL, iar patru sunt membri USL. Doi dintre consilierii APEL şi-au pierdut mandatul din cauză că li s-a retras sprijinul politic. Conform legii, consilierii trebuie să ia act de încetarea mandatelor celor doi. Doar că, atunci când au trebuit să aprobe acel proiect de hotărâre – prin care cei doi consilieri locali rămân fără mandat – ceilalţi cinci consilieri APEL s-au ridicat şi au plecat din sală”, a spus Emil Dascălu, primarul comunei Poienari.

Acesta mai are la dispoziţie trei şedinţe ordinare pentru a rezolva situaţia. În caz contrar, în comună se vor organiza alegeri anticipate.

Conform Legii nr. 215/200, a administraţiei publice locale, „consiliul local se dizolvă de drept sau prin referendum local. Consiliul local se dizolvă de drept în cazul în care acesta nu se întruneşte timp de două luni consecutiv, în cazul în care nu a adoptat în trei şedinţe ordinare consecutive nicio hotărâre sau în situaţia în care numărul consilierilor locali se reduce sub jumătate plus unu şi nu se poate completa prin supleanţi”.

Până la o soluţie, indiferent care va fi aceasta, comuna funcţionează cu doar 10% din buget, prin dispoziţia primarului. În şedinţa de vineri ar fi trebuit să se deconteze şi transportul cadrelor didactice, care înseamnă un efort bugetar de aproximativ 1.100 lei pe lună.

Alegerile anticipate ar costa bugetul local aproximativ 40.000 lei.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • cetatean 12 ani ago

    Daca consilierii sunt probabil SOFERI, PADURARI, AGRICULTORI, SAU ORICE CARE SA FIE PE PLACUL ACTUALEI GUVERNARI: APEL SAU PDL SAU …….

  • un cetatean 12 ani ago

    Alesii locali ar trebui sa se gandeasca mai intai la binele comunitatii, sa dea dovada de intelepciune ! Alte alegeri anticipate , inseamna alta cheltuiala pentru aceasta comuna care are si asa un buget destul de mic.