HomeRoman

Consiliere pentru tinerii aflați în pragul căsătoriei

În perioada 23 – 26 iulie, Biserica „Precista Mică” din Roman oferă tinerilor interesați un ciclu de seminarii și consiliere pentru viață și o căsnicie plină de armonie. Întîlnirile vor avea loc zilnic, între orele 18,00 și 20,00, după o tematică anume. Tinerii sînt chemați la discuții cu doctori, psihologi și preoți.

 

În programul zilei de luni, cei care se vor înscrie la acest curs de formare vor dezbate teme precum „Ființa ta este chemată pentru iubire!” și „Sexualitate și căsătorie în viziunea creștină”. Marți, tinerii vor participa la seminarul „Căsătoria între contractul juridic și taină a Bisericii” și vor face deosebirea între termeni precum „iubire” și „atracție sexuală”. Pentru miercuri, organizatorii acestor întîlniri – preotul Mihăiță Popovici, parohul Bisericii „Precista Mică”, medicul Petronela Hotăranu și psihologul Mihaela Moraru – vor vedea planningul familial în perspectiva moralei creștine, precum și avortul și consecințele dramatice ale acestuia în viața familiei. De la teorie, grupul de participanți va trece la practică, adică la studii de caz privind căsătoria, între împlinire și frustrare, și va primi sfaturi pentru o căsnicie fericită. Discuțiile pe marginea acestor subiecte de interes vor fi susținute și de materiale video sugestive.

În perioada de vară a acestui an, Parohia «Precista Mică» propune comunității locale o activitate interesantă, adresată tinerilor, în scopul formării lor pentru viață și căsătorie. Am propus o tematică diversă, care va fi dezbătută de specialiști în domeniu. Întîlnirile vor fi interactive, cu grupuri din 14-16 tineri, cu vîrsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Sper ca acest proiect să-și atingă scopul pentru care a fost gîndit„, a precizat preotul Mihăiță Popovici, inițiatorul acestui proiect. Înscrierile se fac în perioada 15 – 22 iulie, la Biserica „Precista Mică” din Roman, situată pe strada Sucedava.

Comentarii

WORDPRESS: 0