HomeEducatie

Consiliere pentru școala profesională

Primul târg de oferte pentru școala profesională se va desfășura în perioada 7 – 18 mai.

 

 

Elevii nemțeni de clasa a IX-a care vor să învețe mai puțin și să iasă mai devreme la meserie pot alege una din cele 24 de clase de școală profesională propuse a fi înființate pentru viitorul an școlar. Trei sunt unitățile de învățământ din Roman care și-au propus să aibă clase de profesională: Colegiul Tehnic „Danubiana”, Colegiul Tehnic „Miron Costin” și Colegiul Tehnic „Petru Poni”. Chiar dacă perioada de înscriere este abia în luna mai, toate școlile au început deja munca de lămurire cu elevii.

„Avem mereu activități de consiliere atât cu elevii, cât și cu părinții acestora. Din păcate, este foarte greu să convingi un elev de clasa a IX-a admis la liceu să se îndrepte spre o școală profesională. Mulți dintre ei nu își dau seama că le va fi foarte greu să termine liceul și să promoveze examenul de bacalaureat, dar că ar avea mai multe șanse dacă merg la o școală profesională. Cei care au sprijinul și recomandarea familiei fac acest pas, motivați și de bursa consistentă acordată pe toată perioada studiilor, de 200 de lei pe lună”, a spus profesoara Gabriela Dascălu, director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

După ce, anul trecut, Colegiul Tehnic „Petru Poni” a avut o singură clasă de școală profesională, cu două calificări, pentru viitorul an școlar propunerea este de două clasee: una de operator ceramică fină și cea de doua cu două specializări din domeniul mecanicii. „Pentru specializarea de operator ceramică fină am avut sprijin din partea partenerului nostru agent industrial, firma Cersanit, care se confruntă cu deficit de mână de lucru specializată. Faptul că ne-am realizat planul de școlarizare propus pentru acest an ne dă speranțe că vom reuși să atragem elevi și în anul școlar viitor”, a spus directorul adjunct Gabriela Dascălu.

În cadrul târgului de oferte școlare din acest an va exista o secțiune specială pentru școlile profesionale, care se va desfășura în perioada 7-18 mai. Anul acesta vor fi trei etape de înscriere, prima în perioada 7-31 mai, următoarea în intervalul 11-25 iunie și ultima între 3 și 7 septembrie.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0