Prima paginăEconomie

Consiliere online pentru fermieri

Dimensiune text

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a lansat un sistem interactiv de consiliere online a potențialilor beneficiari și a beneficiarilor privind accesarea și derularea fondurilor europene acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013. Site-ul va fi util și pentru cei care vor să depună proiecte în cadrul unor grupuri de acțiune locală.

 

 

Beneficiarii au la dispoziție „Sistemul Expert”, pentru verificarea eligibilității investiției propuse, în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile.

Cei care doresc să depună un proiect de investiții pentru sesiunea din iunie 2013 a Măsurii 121 – Modernizarea exploatațiilor agricole, dedicată fermelor de familie cu dimensiuni între două și 50 UDE (unități de dimensiune economică), pot beneficia de suport online pe site-ul APDRP în vederea identificării facile a investițiilor eligibile și a condițiilor de accesare.

„Sistemul Expert”, este funcțional pe siteul APDRP începând cu 31 mai și este dedicat tuturor celor care doresc finanțare europeană nerambursabilă prin PNDR. „Sistemul Expert” presupune completarea unui chestionar online, în urma căruia beneficiarii vor putea identifica măsura de finanțare din PNDR pe care o pot accesa, investițiile eligibile, documentele necesare întocmirii proiectului, precum și o estimare a punctajului pe care l-ar putea obține investiția propusă. Pe lângă cei care vor să depună un proiect de investiții, în sesiunea din iunie a Măsurii 121, în acest moment „Sistemul Expert” vine și în ajutorul celor care vor să depună proiecte de investiții prin grupurile de acțiune locală (GAL).

În scurt timp, tot pe pagina oficială de internet a APDRP vor fi disponibile alte două sisteme de consiliere online („Tutoriale” și „Simulări”) cu ajutorul cărora potențialii beneficiari sunt informați în mod interactiv despre modalitatea de întocmire a cererilor de finanțare, a cererilor de plată și derularea proiectelor finanțate prin PNDR.

Sistemele de consiliere online vor fi adaptate și pentru următoarea perioadă de programare financiară 2014 – 2020.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0