Prima paginăPolitica

Consilier PSD dat afară

Dimensiune text

Colegii de partid i-au reproșat apropierea de APEL și lipsa de implicare la referendum.

 

Consiliul Local Botești are joi, 23 august, o misiune grea, alegerea viceprimarului comunei fiind condiționată de partizanatul pe care reușesc cele două alianțe să-l impună.
Consilierii USL, prin acțiunea colegilor lor din PSD, sînt favorizați de excluderea lui Tarciziu Blaj, consilier local PSD căruia partidul i-a retras sprijinul politic și prin acest gest își pierde calitatea de ales local.

Comisia de Arbitraj și Demnitate a organizației social-democraților a analizat activitatea lui Tarciziu Blaj, căruia i s-a reproșat apropierea de consilierii APEL și, mai ales, lipsa de implicare în organizarea referendumului din 29 iulie, motive considerate suficiente pentru a i se retrage sprijinul politic. Ca atare, el nu mai poate avea calitatea de consilier local, urmînd a fi înlocuit de următorul candidat de pe lista PSD propusă în alegerile locale din 10 iunie.
Am fost forțat să îmi dau demisia, fiind, pur și simplu, torturat de cuvintele domnului Manoliu, prin telefon, cum că postul de viceprimar a fost promis la București altcuiva. După referendumul din 29 iulie am fost contactat la telefon că va urma o ședință de partid a organizației locale, pentru a mi se imputa neimplicarea, în ziua referendumului, în a transporta persoane, cu mașina proprie, la vot. În acea zi am fost la ședință, unde, printr-o bălăcareală, au ajuns la concluzia că întrunesc majoritatea și elementele necesare să fiu exclus din partid, implicit din Consiliul Local„, susține, într-o declarată depusă la redacție, Tarciziu Blaj, ales viceprimar prin votul propriu și al unui consilier APEL, împotriva liniei de partid, cum susține responsabilul zonal al PSD, Dan Manoliu.

Sprijinul politic a fost retras la propunerea Organizației locale Botești a PSD, iar analiza s-a făcut la nivelul comisiei mai sus menționate. Colegii din USL vor face propuneri pentru funcția de viceprimar, avem garanții că în cunoștință de cauză, spre binele comunității și buna colaborare în echipa administrației locale„, au declarat, la unison, președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, și Dan Manoliu, consilier județean PSD, responsabil zonal al partidului.

Cît privește organizarea referendumului, liderii PSD resping afirmațiile făcute de Blaj.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0