HomeReligie

Congregațiile din Roman vor să fie cunoscute

Congregațiile romano-catolice din Roman au organizat o expoziție cu scopul de a se face cunoscute în rîndul tinerilor și nu numai.

 

În Dieceza de Iași, inițiativa a fost luată de către o echipă din zona Roman, manifestarea ajungînd la a III-a ediție.
Prima ediție a avut loc în anul 2010, cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocații și s-a ținut în parohia „Sfînta Tereza a Pruncului Isus” din Roman. Au participat 32 de congregații.
A doua ediție a avut loc la Butea, cu ocazia Zilei Tineretului din 2011, participînd 22 de congregații.  Anul acesta, la sfîrșitul lunii iulie, cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului Catolic din Iași, a fost cea de a III-a ediție și au fost prezente 22 de congregații.

Aceste congregații, asociații, fraternități, institute de viață consacrată se dedică ajutorării semenilor: servicii de sănătate, educarea și îngrijirea copiilor, tinerilor, grădinițe, aziluri de bătrîni, masă pentru săraci.
Fiecare congregație a pregătit propriul stand într-un loc amenajat din incinta Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, primind și prezentînd fiecare congregație celor care au dorit să răspundă invitației.

Comentarii

WORDPRESS: 0