Pe parcursul a două zile, manifestarea cuprinde sesiuni de comunicări, lansări de carte, o audiție muzicală și concursuri pentru elevi.
Muzeul de Istorie din Roman va găzdui, în perioada 2-3 noiembrie, a IV-a ediție a Conferinței Naționale de Antropologie Urbană. Evenimentul va fi deschis vineri, 2 noiembrie, de istoricul Adrian Majuru, coordonatorul proiectului, de autoritățile locale și de reprezentanții instituțiilor partenere. În programul zilei de vineri sînt incluse lansarea cărții „Însemnări zilnice. Conferințe. Jurnale de călătorie”, scrisă de antropologul Francisc Iosif Rainer, și comunicările susținute de Horia Barna, consilier al ministrului pentru relații internaționale din cadrul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, de Antoine Heemeryck, conferențiar universitar doctor la Universitatea „Spiru Haret”, și de deputatul Marius Neculai, președintele Asociației pentru Antropologie Urbană, filiala Roman. Participanții vor avea ocazia să participe la un moment muzical coordonat de profesor doctor Ovidiu Trifan și interpretat de elevi ai Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman. După o vizită la Complexul Arhiepiscopal din Roman, invitații vor participa la sesiunea de comunicări pe care organizatorii evenimentului au programat-o pe două secțiuni: „antropologie socială și culturală” și „antropologie urbană și medicală”.
Sînt așteptați să conferențieze la Roman profesorii Ana Opriș, Irina Pața și Sorina Rusu (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București), Octavian Buda (Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”), Mircea Păduraru (Universitatea „Al.I. Cuza”), și cercetător doctor Liviu Brătescu (Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” Iași).
Programul zilei de sîmbătă, 3 noiembrie, va cuprinde, alături de sesiuni de comunicări, și secțiunea „antropologie urbană junior”, unde vor fi desemnați cîștigătorii concursului de fotografie „Orașul nostru în secolul XXI”, cu participarea elevilor și profesorilor de la liceele romașcane.
Comentarii
UN EVENIMENT DE IMPORTANTA CAPITALA PENTRU PUBLICITATEA PARTICIPANTILOR SI IESIREA DIN PLATITUDINEA PROVINCIALA.
Un eveniment interesant. Din ce stiu este la a IV-a editie. E mare lucru sa pui bazele unei activitati,mai ales sa o continui. Un eveniment, care ii ajuta pe romascani sa-si cunoasca ” urbea” mai bine. Interesant. Intrebare: VINERI, la ce ora incep activitatile?