HomeReligie

Conferința „Creştinismul abia începe”, la prima ediție

conferinta 2Sala de festivităţi a Liceului Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” din Roman a găzduit vineri, 18 septembrie, conferinţa susţinută de preot universitar doctor Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu. Prezenţa acestuia la Roman s-a realizat cu binecuvântarea ÎPS Ioachim şi la iniţiativa Fundaţiei „Melchisedec Ștefănescu” din Roman, fiind prima conferinţă din seria celor ce vor fi susţinute, începând din această toamnă în oraşul nostru, sub genericul „Creştinismul abia începe”.

„Conferinţa a stat sub semnul Sfintei Cruci, cinstită în această perioadă liturgică a anului bisericesc, şi a fost un dialog între ierarh şi profesor. A fost o seară duhovnicească, în care a fost mărturisită simţirea românească izvorâtă dintr-o trăire autentică a ortodoxiei şi românităţii”, a spus preot Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

La finalul întâlnirii, ÎPS Ioahim şi părintele Constantin Necula au recitat poeme din opera personală, apoi au răspuns întrebărilor adresate de cei prezenţi în sală.

Comentarii

WORDPRESS: 0