Conducerea ISJ Neamț, preluată de Florentina Moise

HomeSocial

Conducerea ISJ Neamț, preluată de Florentina Moise

De săptămâna viitoare, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț va avea un nou inspector școlar general. Conducerea ISJ Neamț urmează a fi preluată de fostul director al Casei Corpului Didactic Neamț, Florentina Moise, care îl va înlocui pe Mihai Obreja, al cărui mandat prin detașare la conducerea instituției expiră pe 26 aprilie, conform unui ordin semnat de ministrul Educației.

În vârstă de 45 de ani, Florentina Moise este consilier local al municipiului Piatra Neamț, precum și președinte al Organizației PSD Piatra Neamț. Este absolventă a Liceului Pedagogic „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț și a Facultății de Psihologie din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din București. CV-ul său mai include un master în „Managementul resurselor organizației”, absolvit în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, precum și alte două programe de perfecționare și dezvoltare profesională în cadrul aceleiași instituții. Anterior, a fost profesor și apoi director la Școala Săvinești, profesor la Școala „Elena Cuza” din Piatra Neamț, apoi a activat în cadrul Casei Corpului Didactic Neamț, la conducerea căreia s-a aflat din 2014 până în 2020.

Cu ocazia numirii în noua funcție, Florentina Moise a transmis joi un mesaj pe pagina de socializare: „Astăzi, pentru mine este un moment de cotitură în cariera didactică! Cu deosebită bucurie și onoare am preluat funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț! Mă încearcă emoții ca în urmă cu 24 de ani, când m-am așezat pentru prima dată la catedră, sau ca acum circa 10 ani, când am preluat funcția de director al Casei Corpului Didactic Neamț. Toată această experiență – vastă și frumoasă – astăzi îmi e de mare folos pentru exercitarea noii funcții! Asigurarea managementului Inspectoratului Școlar Județean Neamț reprezintă pentru mine o probă pe care vă garantez tuturor că o voi susține cu succes și când spun asta am în vedere dorința și convingerea că voi colabora foarte bine atât cu noii mei colegi din cadrul instituției, cât și cu colegii directori, cu profesorii, învățătorii, educatoarele, cu elevii și, nu în ultimul rând, cu părinții elevilor. Vreau ca, încă din prima zi a mandatului meu de inspector școlar general, prin atribuțiile pe care le voi exercita, să pun în centrul activității elevul! O societate sănătoasă și puternică investește în copii, căci ei reprezintă viitorul și siguranța! În toată cariera mea didactică am urmărit să pun în valoare copiii, să îi sprijin să își deschidă aripile și să ia orizonul în piept! De data aceasta, voi face la fel dar cu ajutorul cadrelor didactice, al personalului auxiliar și nedidactic din unitățile de învățământ și, nu în ultimul rând, avându-i alături și pe părinți! Așa să îmi ajute Dumnezeu!Sărbători în lumină și vacanță plăcută elevilor și colegilor din școli și grădinițe!”

Mihai Obreja, profesor de științe socio-umane la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, a fost numit la conducerea ISJ Neamț în luna ianuarie a anului 2020, urmându-i în funcție Elenei Laiu, care a preluat această funcție după ce fostul inspector general Viorel Stan a fost numit ca deputat de Neamț, în februarie 2018.

 

 

Foto: facebook / Florentina Moise

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0