Conducătoarele auto, mai atente la volan decât bărbaţii

HomeActualitate

Conducătoarele auto, mai atente la volan decât bărbaţii

 

Miercuri, cu ocazia zilei de 8 Martie, polițiștii nemțeni au oferit câte o floare femeilor, apreciind conduita acesteia ca participant la traficul rutier.

În cursul anului 2016, femeia a reprezentat un corect participant în trafic, accidentele rutiere grave care au fost produse de șoferițe reprezentând doar 11,5% din totalul acestora la nivel național. Cele mai multe accidente produse în localități au avut drept cauze neacordarea priorității de trecere pietonilor (15,58%), neacordarea priorității de trecere vehiculelor (13%) şi viteza neadaptată (11,9%). În afara localităților, conducătoarele auto s-au făcut vinovate de producerea accidentelor din cauza vitezei neregulamentare (în 12,4% de cazuri), din cauză că au avut alte preocupări la volan (3%) sau pentru că au circulat pe sensul opus (2,3%).

„Pe această cale, Poliția Nemțeană mulțumește tuturor femeilor pentru atenția și corectitudinea de care dau dovadă, adresându-le urări de sănătate, fericire și prosperitate. Aceleași urări de sănătate, fericire și împlinire a tuturor speranțelor în plan personal și profesional le transmitem și colegelor noastre din cadrul IPJ Neamț, pentru implicare, devotament și profesionalismul de care au dat dovadă în activitățile zilnice. Astăzi, polițiștii nemțeni au organizat o acțiune, prin care au oferit, în dar, doamnelor și domnișoarelor flori și recomandări preventive, pe lângă căldurosul «La mulți ani!»”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
 • Este regulamentar ?
  NU !!!!!!
  Conducatorii auto trebuiau macar legitimati !
  Politistii sunt imputerniciti, conform actelor normative aflate in vigoare, sa opreasca soferii in trafic in anumite situatii. Ba mai mult, acestia pot chiar sa verifice masinile si identitatea pasagerilor, daca au motive intemeiate sa o faca. In acelasi timp, daca sunt opriti pe dreapta, conducatorii auto sunt obligati sa aiba asupra lor o serie de documente a caror lipsa se sanctioneaza cu amenda.
  Conform acestul act normativ, politistii rutieri si cei de frontiera pot sa opreasca masinile pe drumurile publice dupa cum urmeaza:

  -atunci cand sunt constatate incalcari ale normelor rutiere;
  -in situatia in care exista indicii temeinice despre savarsirea unei contraventii ori a unei fapte de natura penala;
  -pentru verificarea detinerii de catre soferi a documentelor prevazute de lege.
  NUMAI PENTRU FLORI ESTE NEREGULAMENTAR !
  POATE FI CONSIDERATA O ACTIUNE DE PROMOVARE A AGENTILOR DE CIRCULATIE SI A ACTIVITATII POLITIEI RUTIERE !
  DIN CE BANI AU FOST CUMPARATE FLORILE ? SPER CA NU DIN BANI PUBLICI !
  POLITIA NU POATE SA-SI PERMITA SA-SI INBUNATATEASCA IMAGINEA PE BANII MEI !