Prima paginăRoman

„Condei” romașcan premiat de juriul Uniunii Scriitorilor

Dimensiune text

Bianca Andreea Ursu este elevă în clasa a X-a B la Colegiul Național „Roman-Vodă”, specializarea matematică – informatică, admisă la liceu cu 10 pe linie, navetistă de Horia și, recent, premiată la faza națională a Concursului de creație literară „Tinere condeie”.

 

Lucrările premiate sînt incluse în Antologia cenaclului național al elevilor „Săgetătorul”, cenaclu-junior al Uniunii Scriitorilor din România. „Lucrările pe care le-am trimis la concurs le-am scris «dintr-o suflare», m-am descărcat emoțional. Sinceră să fiu, nu mă așteptam să primesc un premiu, mai ales că a fost pentru prima dată cînd am participat la un concurs. Nu mă consider scriitoare, dar îmi place să scriu atunci cînd consider că experiența și trăirile mele «sînt coapte» pentru a fi puse pe hîrtie„, a spus Bianca.

Visul său este acela de a-și vedea, într-o zi, numele pe coperta unei cărți, în care să-și exprime propria viziune despre lumea în care trăiește. Pasiunea pentru scris a Biancăi este împărtășită și de sora ei mai mică, ce a ales, însă, poezia.
Părinții știu despre aceste preocupări ale mele și m-au încurajat întotdeauna, chiar dacă nu intenționez să fac din aceasta o meserie. Scrisul și literatura vor rămîne întotdeauna un hobby pentru mine„, a spus Bianca Ursu.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0