Autorul accidentului de la Secuieni din 2019 soldat cu două persoane decedate, condamnat la peste 8 ani de închisoare

HomeActualitate

Autorul accidentului de la Secuieni din 2019 soldat cu două persoane decedate, condamnat la peste 8 ani de închisoare

Luni, 1 iulie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Roman au pus în executare un mandat emis pe numele unui un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Roman, de către Tribunalul Neamț, informează IPJ Neamț. Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de un 8 ani și 10 luni închisoare, în urma unui accident rutier produs pe fondul consumului de alcool sau al altor substanțe, soldat cu mai multe victime. Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

Accidentul rutier care i-a adus condamnarea șoferului din Roman s-a petrecut la data de 29 septembrie 2019, într-o zi de duminică, în jurul orei 23, pe drumul comunal DC 87, în comuna Secuieni. Conform cercetărilor polițiștilor, șoferul conducea un autoturism pe DC 87, pe direcția de mers Secuieni – Butnărești, în afara localității Butnărești, pe un sector de drum curbă ușoară la dreapta, și ar fi pătruns pe sensul opus de mers, părăsind parțial partea carosabilă, după care ar fi revenit pe carosabil și ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un cap de pod situat pe partea stângă a drumului și, ulterior, cu un arbore. Din impact a rezultat decesul unui tânăr de 28 de ani, din Secuieni, și al unui bărbat de 31 de ani, din Boghicea. Totodată, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, a unui tânăr de 23 de ani și a unui bărbat de 34 de ani, din Secuieni.

Inițial, la începutul acestui an, Tribunalul Neamț a dispus în acest caz o pedeapsă de 13 ani şi 6 luni de închisoare, pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În urma apelului părților, Curtea de Apel Bacău a decis, pe 1 iulie, schimbarea încadrării juridice a faptei, pronunțând, definitiv, o condamnare de 8 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și vătămare corporală din culpă. Despăgubirile morale pronunțate în acest caz depășesc suma de 1,3 milioane de lei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0