Prima paginăSport

Concursul zonal oficial de judo de la Roman a fost anulat

Dimensiune text

Liceul cu Program Sportiv Roman ar fi trebuit să organizeze, la sfîrșitul acestei săptămîni, vineri și sîmbătă, 10 și 11 februarie, faza regională a Campionatului Național de Judo under 17 (cadeți), concurs premergător turneului final al competiției, în care se acordă medaliile naționale. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, etapa de zonă, Moldova, de la Roman – ca, de altfel, și zonalele din celelalte regiuni, ce urmau să aibă loc la Rîmnicu Vîlcea și Baia Mare – a fost anulată.

 

 

Zona de la Roman a cadeților ar fi fost și singura competiție oficială rezervată orașului moldav în acest an de către forul de resort. Astfel, în acest an, sportivii de la grupa de vîrstă sub 17 ani nu vor mai trebui să treacă proba calificărilor la nici una dintre categoriile de greutate ale cadeților. „În această situație, pentru Finala Campionatului Național de Judo al cadeților, care va avea loc în zilele 24 – 26 februarie, înscrierea este liberă și se va realiza la Federația Română de Judo, prin fax, cu minimum șapte zile înainte„, se spune într-un comunicat al Comisiei de Competiții din cadrul Federației Române de Judo.

Nu ne afectează chiar așa de mult faptul că nu se vor mai ține zonalele. Regretul este că am pierdut un foarte bun prilej de verificare, fără cheltuieli cu deplasările, înaintea turneului final„, a afirmat Eduard Nechita, coordonatorul secției de judo de la LPS Roman. În schimb, de pierdut are clubul romașcan care urma să asigure buna desfășurare a turneului și care și-ar mai fi adăugat la buget niște bani proveniți din cazarea și masa sportivilor de la cluburile vizitatoare, deloc puține la număr, mai ales că era unica ocazie în acest an, în cazul sportului practicat în kimono.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0